Aprovada la regulació per tal que el Centre d’Alt Rendiment Esportiu (CAR) assumeixi com a pròpies les funcions de realització de proves físiques que s’inclouen en algunes convocatòries d’oposicions
El Govern ha aprovat avui el decret llei pel qual es modifica la regulació del Centre d'Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat del Vallès (CAR). L’objectiu d’aquesta modificació és reconèixer com a pròpies les funcions d’organització i realització de les proves físiques i, si escau, mèdiques, i el suport tècnic als tribunals o òrgans de selecció per a l’avaluació dels resultats de les proves esmentades, en el marc dels processos de promoció interna i selecció per a l'accés a la condició de funcionari o funcionària de l’Administració de la Generalitat de Catalunya o dels ens locals.
Des del 1992 el CAR ha col·laborat amb els diferents departaments de l’Administració de la Generalitat i amb d’altres administracions locals catalanes assumint aquestes tasques en els procediments de selecció referits a cossos específics, com són els de bombers, mossos d’esquadra, personal de serveis penitenciaris, agents rurals o policies locals, que requereixen l’acreditació d’una aptitud o capacitació física adequada per a l’exercici de les funcions a desenvolupar dins el respectiu cos. Aquest serà també el cas dels Mossos d’Esquadra i dels Bombers dels quals el passat mes de setembre es va publicar la creació i convocatòria de 750 places i 250 places, respectivament.
La necessitat de tramitar amb caràcter urgent aquest decret llei, que modifica l’article 13 del Decret llei 4/2010, deriva de la modificació de la Llei estatal de contractes del sector públic, en la que s’imposa nombrosos requisits per considerar una persona jurídica com a mitjà propi, i la voluntat de complir amb el calendari previst en les convocatòries de Mossos d’Esquadra i bombers. Com a dada orientativa respecte del volum de gestió que suposa una convocatòria de Mossos d’Esquadra i del temps que comporta el seu desenvolupament, es pot assenyalar que en la darrera convocatòria es van presentar un total de 9.283 sol·licituds de participació.
Aprovat el Decret d’organització de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya
El Govern ha aprovat el Decret d’organització de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya (EADOP), amb l’objectiu d’adaptar el funcionament de l’entitat als canvis produïts en l’estructura administrativa de l’Administració de la Generalitat.
Des de la primera regulació de l’entitat, mitjançant el Decret 215/2000, han passat 19 anys on s’han produït canvis substancials en diverses normes reguladores que afecten l’entitat que fan necessària la seva adaptació i actualització. És per això que el Govern entén que es donen les circumstàncies necessàries per proposar un nou Decret d’organització que impulsi els canvis necessaris en el sentit d’adaptar l’organització i el funcionament de l’EADOP a la normativa vigent; adaptar el seu Consell d’Administració a l’actual marc legal en matèria d’òrgans col·legiats; i finalment, adequar l’actual regulació reglamentària de l’entitat a les previsions legals relatives a la perspectiva de gènere i a la promoció de la paritat de sexes.
Atorgada la concessió definitiva de l’emissora de freqüència modulada a l’Ajuntament de Vilamalla
El Govern ha acordat atorgar a l’Ajuntament de Vilamalla la concessió definitiva per a la prestació del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència de caràcter municipal, la qual restarà substituïda per un règim de gestió directa amb el dret d’utilitzar l’espai radioelèctric corresponent i subjecta al compliment de les previsions contingudes al títol III de la Llei 22/2005, de 29 de desembre.
L’acord de Govern resol aquesta concessió, que fins ara restava en situació de provisionalitat, atenent que correspon al Govern de la Generalitat atorgar aquesta concessió, i que la instal·lació de l’emissora esmentada s'adiu als respectius projectes aprovats al seu dia, a les especificacions tècniques d'aplicació, ha superat la inspecció preceptiva i ha obtingut de l’administració competent l’autorització de la posada en servei.
El Govern analitza l’Informe de Política Lingüística de 2018
El Govern ha analitzat, l’Informe de Política Lingüística de 2018 que ha presnetat la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. L’Informe, que ja s'ha presentat a Parlament de Catalunya, destaca que el Govern prioritza les polítiques adreçades a l’aprenentatge de català de la població escolar i adulta, especialment la nascuda a l’estranger. Entre 2013 i 2018 s’ha incrementat la població de Catalunya amb 280.000 persones procedents de l’estranger, que s’afegeixen a la població adulta immigrada. En total, les persones immigrades són avui el 18,2% de la població catalana. Hi ha més de 100.000 persones adultes, majoritàriament nascudes fora de Catalunya, que han après català el 2018.
En aquest sentit, l’Informe destaca que el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha incrementat un 5 % el nombre d’alumnes respecte de l’any anterior i ha superat els 80.000 inscrits en els 3.700 cursos que ha impartit. El 72,4 % del total d’aquests alumnes són nascuts a l’estranger.