Pimes

El Govern i Avalis impulsen una línia d'avals bonificats de fins a dos milions d'euros per facilitar l'accés al crèdit a les pimes catalanes

query_builder   3 desembre 2019 14:09

event_note Nota de premsa

El Govern i Avalis impulsen una línia d'avals bonificats de fins a dos milions d'euros per facilitar l'accés al crèdit a les pimes catalanes

  • Els beneficiaris són empreses que realitzin projectes destinats a inversions productives i de creixement empresarial
  • La previsió és que gràcies a aquesta línia es podran avalar al voltant de 147 operacions de finançament l’any

El Govern ha donat llum verda al conveni de col·laboració entre el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i la societat de garantia recíproca Avalis Catalunya SGR. L’objectiu és facilitar i millorar les condicions en l’accés al finançament de les petites i mitjanes empreses catalanes, afavorir la seva competitivitat i promoure el seu creixement. 

En aquest sentit el Departament, gràcies a l’impuls de la Direcció General de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, i la societat de garantia recíproca posaran en marxa una nova línia d’avals bonificada per un import màxim de 2 milions d’euros per a aquelles pimes que facin inversions productives o tinguin projectes de creixement empresarial amb un termini de finançament de 3 anys o més.

Els beneficiaris seran pimes o grups d’empreses amb una facturació anual d’entre 2 i 50 milions d’euros. La Generalitat cobrirà 2/3 parts del cost que té l’aval que sol·licitin les companyies com a garantia d’un crèdit, ja sigui de l’Institut Català de Finances (ICF) com de qualsevol altra entitat financera, reduint d’aquesta manera el cost final del préstec per als beneficiaris.

D’acord amb el conveni, perquè això sigui possible el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda farà una doble aportació a Avalis: un milió d’euros per finançar l’accés al crèdit de les pimes bonificant els avals dels préstecs; i un milió d’euros més per reforçar la solvència de la societat de garantia recíproca amb una aportació al seu fons de provisions tècniques, que en el cas de no ser utilitzats per a aquesta finalitat es podran destinar també a finançar la línia d’avals bonificats.

S’estima que una aportació d’un milió d’euros a Avalis per finançar l’accés al crèdit a les pimes permetrà avalar unes 147 operacions l’any, és a dir, uns 22 milions d’euros, que generarien una inversió induïda de 44 milions d’euros.  

Avalis

Avalis de Catalunya, SGR (“Avalis”) és una societat de garantia recíproca creada l’any 2003, gràcies a l’impuls de la Generalitat de Catalunya. És una entitat financera regulada, sense ànim de lucre, i supervisada pel Banc d’Espanya. La seva missió és facilitar l’accés al crèdit a pimes i autònoms en millors condicions mitjançant la prestació d’avals davant entitats financeres i organismes oficials, i obrir l’accés a nous mercats internacionals a clients i proveïdors a través de la prestació d’avals tècnics de licitació i econòmics.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined