El Govern aprova un acord per ampliar el programa Escoles Tàndem amb un nou centre

El Govern aprova un acord per ampliar el programa Escoles Tàndem amb un nou centre

query_builder   10 març 2020 15:05

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un acord per ampliar el programa Escoles Tàndem amb un nou centre

  • L’acord serà entre el Departament d’Educació, la Fundació Catalunya-La Pedrera i el British Council

El Govern ha aprovat la subscripció d’un acord entre el Departament d’Educació, la Fundació Catalunya-La Pedrera i el British Council per tal d’ampliar el programa Escoles Tàndem amb un nou centre: l’Institut Josefina Castellví de Viladecans.

El projecte Escoles Tàndem impulsa la col·laboració entre un centre educatiu i una institució per singularitzar el centre en un procés d’innovació. Al mateix temps, vol promoure i afavorir l’èxit educatiu a partir de l’especialització en una matèria que serà la columna principal del currículum del centre educatiu.

En aquest cas, el conveni alinea l’Institut i el British Council per tal que aquest darrer ajudi a promoure la llengua anglesa entre l’alumnat i el professorat del centre. Per aquest motiu, s’aportaran eines i recursos al professorat per tal d’utilitzar l’anglès i les metodologies d’innovació pedagògica com a eina d’aprenentatge en els diferents àmbits competencials.

També es reforçaran els eixos organitzatius i d’espais d’aprenentatge, potenciant el disseny d’activitats que s’obrin a la comunitat. El model s’integrarà al pla educatiu del centre i el British Council acompanyarà a l’Institut durant tres anys per a la seva implantació.

Amb la incorporació de l’Institut Josefina Castellví de Viladecans, ja en són 18 les escoles i instituts d’arreu de Catalunya que participen del programa, i que col·laboren directament amb entitats com el Teatre Nacional de Catalunya (Escola Ramon Llull, Institut Eugeni d’Ors), el Mercat de les Flors (Escola Bàrkeno), l’ESMUC (Escola Poblenou) o el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (Escola Mn. Joan Batlle), entre molts altres.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined