El Govern crea el Consell de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya

El Govern crea el Consell de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya

query_builder   1 juny 2010 14:00

event_note Nota de premsa

El Govern crea el Consell de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya


  • El nou organisme afavorirà la implicació del sector associatiu i voluntari en les polítiques de la Generalitat de Catalunya
  • S'executaran un total de 446 actuacions en aquest àmbit durant el període 2008-2011
El Govern ha aprovat la creació del Consell de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya, un òrgan consultiu que s'encarregarà d'assessorar la Generalitat en matèries associatives i de voluntariat. També serà el responsable de dur a terme els programes i projectes necessaris per aconseguir que el voluntariat i el món associatiu afrontin positivament el seu futur, la seva capacitat d'incidència social i el procés de creixement i de consolidació.

El nou organisme neix de la fusió de la Comissió Rectora del Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat (PNAV) i del Consell de Voluntariat, fet que permetrà assolir els objectius amb més agilitat i eficàcia. Alhora esdevindrà una eina clau per a una major implicació del sector associatiu i voluntari en les polítiques públiques de la Generalitat, per la qual cosa facilitarà la interlocució amb el Govern i amb tots els departaments que desenvolupen actuacions, projectes i programes al voltant de l'associacionisme i el voluntariat.

El Consell de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya estarà format, entre d'altres, per membres del departament del Govern competent en matèria de suport a les entitats i al voluntariat, i per representants del sector associatiu i voluntari dels següents àmbits: social, cultural, comunitari, ambiental i internacional.

Seguiment i avaluació del Pla Nacional de l'Associacionisme i Voluntariat

El Consell de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya tindrà la funció de fer el seguiment i l'avaluació del PNAV. Aquest pla determina els eixos, les línies estratègiques, objectius i mesures que es portaran a terme des del Govern els propers anys per potenciar la incidència pública i social de l'associacionisme i el voluntariat.
El Pla nacional d'associacionisme i voluntariat s'ha elaborat amb el consens i la participació de tot el sector i està pensat per donar resposta a les necessitats de les entitats i les persones associacions i voluntàries de Catalunya. A través d'aquesta política el Govern executarà un total de 446 actuacions en aquest àmbit durant el període 2008-2011, amb una inversió total de 73,4 milions d'euros.

Catalunya compta amb més de 15.000 associacions actives, 2.500 fundacions i més de 600.000 persones voluntàries. Aquest teixit associatiu ric i divers està format per persones que han pres una opció envers la comunitat i han dedicat una part del seu temps al servei del bé comú per mitjà dels diversos àmbits d'intervenció: social, cultural, ambiental, de cooperació internacional i drets humans, de participació ciutadana, civisme i d'altres.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined