Port

El Govern destina gairebé 2,3 milions d'euros a reparar els danys causats pel Gloria en una part del dic de recer de Sant Feliu de Guíxols i a la zona de la Pedrera de Palamós

query_builder   28 abril 2020 16:44

event_note Nota de premsa

El Govern destina gairebé 2,3 milions d'euros a reparar els danys causats pel Gloria en una part del dic de recer de Sant Feliu de Guíxols i a la zona de la Pedrera de Palamós

  • Les obres d’emergència s’iniciaran la setmana vinent en els dos ports

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts la declaració d’emergència per a la reparació dels danys estructurals provocats pel temporal Gloria a la part final del dic de recer del port de Sant Feliu de Guíxols i a la zona de la Pedrera del port de Palamós, un espai amb locals i zones per a l’emmagatzematge de mercaderies i maquinària. Ports de la Generalitat invertirà gairebé 2,3 milions per arranjar els desperfectes causats pel temporal en els dos ports de la costa gironina.

Sant Feliu de Guíxols

El port de Sant Feliu de Guíxols va patir danys estructurals al tram final del dic de recer del costat de la bocana que queda fora de l’àmbit de protecció del dic exempt, amb una pèrdua important de blocs de formigó. El projecte d’obres preveu la reposició de blocs de formigó per reparar la part afectada del final del dic de recer i assegurar així la seva estabilitat davant dels futurs temporals, amb l’objectiu de donar millor recer a les embarcacions i les persones que treballen al port ganxó. L’actuació suposa una inversió d’1,7 milions d’euros i es preveu enllestir durant la tardor.

Les obres consistiran en el reforç del tram final del dic de recer del costat de la bocana amb peces d’escullera i blocs de formigó. A més, s’ha tornat a col·locar la balisa verda amb desperfectes a causa del temporal, que serveix per senyalitzar l’entrada dels vaixells al port i que és tot un emblema per a la ciutat guixolenca.

Palamós

El port de Palamós va patir danys a la zona de la Pedrera, un espai amb naus i una esplanada per a l’emmagatzematge de les mercaderies del port i instal·lacions per guardar la maquinària i embarcacions d’algunes activitats portuàries. El temporal va afectar tres punts d’aquest espai, a la zona on hi ha la bàscula, al costat de les naus dels operadors portuaris a banda de mar i a la zona perimetral on hi ha les naus i l’esplanada per emmagatzemar mercaderies. Les obres tindran un cost de 538.417 euros i es preveuen finalitzar durant la tardor.

L’actuació consistirà en el reforç de la zona de la bàscula amb peces d’escullera i blocs de formigó per donar major estabilitat a la zona i perquè els temporals no afectin tant el vial de serveis.

A banda de mar, al costat de les naus del Club Nàutic Costa Brava, es reforçaran els murets de formigó per donar major protecció a les instal·lacions i es reposaran peces d’escullera i blocs de formigó per donar major estabilitat a la zona davant de futurs temporals. Així mateix, es renovarà la zona perimetral que envolta les naus i l’esplanada, on s’emmagatzemen les mercaderies del port.

undefined
undefined
undefined
undefined