L'informe 'Una mar de canvis' demana una gestió més sostenible del medi marí @exteriorscat @agriculturacat @catsostenible #UnaMarDeCanvis? #DiaMundialOceans  #WorldOceansDay

Conseller Buch: "El Govern posa a disposició del món local els plans de desconfinament per ajudar a informar la ciutadania en cada etapa"

query_builder   8 juny 2020 19:27

event_note Nota de premsa

Conseller Buch: "El Govern posa a disposició del món local els plans de desconfinament per ajudar a informar la ciutadania en cada etapa"

Foto
  • El conseller d’Interior ha participat avui a la reunió del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Berguedà

El conseller d’Interior, Miquel Buch, que ha participat avui per via telemàtica a la reunió del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Berguedà, ha anunciat que “la Generalitat està posant a disposició dels ajuntaments els plans de desconfinament un cop actualitzats i aprovats, elaborats pels diferents departaments per donar consells, pautes i protocols per ajudar com dur a terme les diverses activitats en aquesta etapa”. “

El titular d’Interior ha explicat que “els municipis ens han anat traslladant els dubtes sobre l’aplicació de les mesures, la difícil digestió de tanta normativa i l’observació d’una possible relaxació de la ciutadania” i per aquest motiu, Buch ha destacat que “aquestes recomanacions són la guia per a què els ajuntaments de tots els municipis puguin informar als ciutadans”. 

El conseller ha posat en valor que “treballem amb el món local permanentment i conjuntament per tot el que fa referència al desconfinament, per anar tots alhora. Intentem aplicar uns marcs normatius per a tothom igual i que cada ajuntament ho pugui adaptar a la seva realitat”, ha afegit.

El conseller també ha valorat la importància de mantenir aquestes reunions telemàtiques arreu del territori. “Intentem no perdre el contacte, és la manera que ens podem trobar i ens dóna la possibilitat de fer reunions més àgils, per tenir un contacte amb el món local”, ha dit.

Finalment, Buch ha fet un agraïment a tots els participants de la reunió, que “fan de corretja de transmissió dels dubtes que té el món local”. “Esteu fent una gran feina i us la vull agrair. Sou un exèrcit de servidors públics que ofereixen el seu temps a la ciutadania, per ajudar els altres”, ha remarcat. 

Finalment, el conseller ha llençat un missatge per encoratjar els ajuntaments. “Heu estat al capdavant de la crisis més gran que ha tingut el món local en els darrers 100 anys. Hem perdut 12.000 persones que formaven part de les nostres vides. Estem gestionant una de les pitjors crisis que viurà aquest país en anys, i els propers mesos i setmanes no seran fàcils. Aquesta crisis encara ens fa pujada, no tant per la pandèmia sinó pel forat econòmic, social i psicològic”, ha assenyalat. 

A la reunió també hi ha participat el director general de la Policia, Pere Ferrer, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo; la delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps; el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a la Catalunya Central,  Eduard Freixedes, entre d’altres.