Fira Barcelona

L'Executiu autoritza la subscripció del conveni per a l'ampliació i renovació de Fira de Barcelona

query_builder   28 juliol 2020 15:07

event_note Nota de premsa

L'Executiu autoritza la subscripció del conveni per a l'ampliació i renovació de Fira de Barcelona

  • L’Executiu també aprova l'acord de despesa pluriennal associat per valor de 71,3 milions d’euros per garantir el finançament de les obres en els propers anys per part de la Generalitat
  • La Generalitat és l’accionista majoritari (55,24%) de Fira 2000, la societat que vehicula l’ampliació del recinte

El Govern ha autoritzat avui la subscripció del conveni de col·laboració per al finançament de l’ampliació i renovació dels espais firals de la Fira Internacional de Barcelona. Juntament amb la Generalitat, les institucions signants del conveni són l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona. Tot i que el novembre de 2019 ja es va aprovar el nou projecte financer per a l’ampliació del recinte, la pandèmia de la Covid-19 i la posterior declaració de l’estat d’alarma han endarrerit la subscripció del conveni.

El nou conveni concreta les aportacions econòmiques que els accionistes hauran de realitzar en els propers sis anys a Fira 2000 —la societat que vehicula l’ampliació del recinte — per tal de portar a terme les obres en els espais firals de Gran Via i Montjuïc. Aquestes aportacions són diferents per a cada institució, ja que són proporcionals al seu pes en l’accionariat de l’entitat.

En el cas de la Generalitat, accionista majoritari de Fira 2000 amb el 55,24% de la participació, a través del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, el conveni preveu una aportació de 4,35 milions d’euros durant els anys 2020 i 2021 i una altra de 83,73 milions en el període 2022-2026. Les institucions signants del conveni es comprometen a redactar-ne un de nou el 2026, que contemplaria les aportacions necessàries per al període 2027-2031.

Finançament pluriennal

Per tal de garantir el finançament necessari per portar a terme l’ampliació de Fira de Barcelona en els propers anys, el Govern també ha aprovat avui autoritzar el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda perquè tramiti un expedient de despesa pluriennal per valor 71,34 milions d’euros distribuïts en sis anualitats (2020-2025).

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined