presó

El Govern fixa la composició de la Mesa de Valoració d'indemnitzacions d'ex-presos polítics

query_builder   28 juliol 2020 15:14

event_note Nota de premsa

El Govern fixa la composició de la Mesa de Valoració d'indemnitzacions d'ex-presos polítics

El Govern ha aprovat via decret la composició de la Mesa de Valoració de les sol·licituds d'indemnitzacions de persones que van patir privació de llibertat. Es tracta de l’òrgan encarregat de comprovar els requisits dels sol·licitants i vetllar pel reconeixement i rehabilitació de tots els ciutadans que han patit persecució com a conseqüència de la defensa de la democràcia i l'autogovern de Catalunya.

 

El text estableix que, malgrat hi hagi canvis en l’estructura dels departaments de la Generalitat, la Mesa de Valoració estarà formada sempre per:

 

  • La persona titular de la direcció general competent en matèria pressupostària del departament de l'Administració de la Generalitat competent en matèria d’economia.
  • -La persona titular de la direcció general competent en matèria de memòria democràtica del departament de l'Administració de la Generalitat competent en matèria de memòria democràtica.
  • -La persona titular de la direcció de serveis del departament de l'Administració de la Generalitat competent en matèria de justícia, en cas que aquesta competència correspongui a un departament diferent del que té atribuïda la competència en matèria de memòria democràtica.
  • -La persona titular de la sub-direcció general competent en matèria de memòria democràtica del departament de l'Administració de la Generalitat competent en matèria de memòria democràtica.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined