Guerra Civil

Renovat el Comitè per a la Recuperació de Persones Desaparegudes durant la Guerra Civil i el Franquisme

query_builder   28 juliol 2020 15:16

event_note Nota de premsa

Renovat el Comitè per a la Recuperació de Persones Desaparegudes durant la Guerra Civil i el Franquisme

  • És l’òrgan assessor de la Generalitat en la localització i la identificació de víctimes enterrades en fosses
  • La directora general de Memòria Democràtica, Gemma Domènech, n’és la nova presidenta

El Govern ha renovat els membres del Comitè Tècnic per a la Recuperació i la Identificació de Persones Desaparegudes durant la Guerra Civil i la Dictadura Franquista. Es tracta de l’òrgan que assessora la Generalitat en la localització i la identificació de persones recuperades en fosses.


La directora general de Memòria Democràtica, Gemma Domènech, en serà la nova presidenta, en substitució de Carme Garcia. Els nous membres de l’ens són el catedràtic en arqueologia Josep Maria Gurt, el doctor en antropologia Xavier Jordana, la catedràtica en història contemporània Conxita Mir, la professora de dret Rosa Ana Alija i Carles Vallejo com a representant de les entitats memorialistes. Repeteixen com a membres del Comitè la metgessa forense Aina M. Estarelles, a més de Xavier Menéndez i Rafael de Yzaguirre com a representants del Consell de Governs Locals.

 

El Comitè Tècnic és l’encarregat d’aportar observacions i propostes, a més d’emetre informes avaluatius sobre les actuacions que es porten a terme.

undefined
undefined
undefined
undefined