notaris

El Govern aprova un conveni per disposar obligatòriament de notaris designats per torns

query_builder   28 juliol 2020 15:44

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un conveni per disposar obligatòriament de notaris designats per torns

  • L’acord, que fomenta l’objectivitat, la transparència i la igualtat d’oportunitats entre professionals, era una llarga reivindicació del sector
  • El text se signarà aquest dimecres al Departament de Justícia

El Govern ha aprovat un conveni perquè els departaments de la Generalitat disposin obligatòriament de notaris designats per torns. L’objectiu és fixar un criteri de treball comú i fomentar la igualtat d’oportunitats entre els professionals, a més de reforçar l’objectivitat i la transparència. Es tracta d’una llarga reivindicació de la mateixa professió. Actualment, els departaments de la Generalitat escullen lliurement el notari. 

                                                

El conveni se signarà aquest dimecres al Departament de Justícia, entre la consellera de Justícia, Ester Capella, i el degà de l’Il·lustre Col·legi de Notaris de Catalunya, Joan Carles Ollé. El text tindrà efectes a partir de l’1 d’octubre i tindrà una vigència de quatre anys.

 

Torns designats pel Col·legi

 

El Col·legi de Notaris de Catalunya serà l’encarregat d’establir torns mensuals amb notaris que podran prestar serveis a la Generalitat. La llista de professionals canviarà cada mes i serà publicada al portal de la Transparència o al lloc web del Col·legi de Notaris.


Per la seva banda, els departaments de la Generalitat que necessitin els serveis d’un notari hauran de fer la sol·licitud per via telemàtica a l’adreça torn@catalunya.notariado.com. El Col·legi, llavors, designarà un notari del torn mensual.

 

El professional designat haurà de comunicar-ne l’acceptació en un termini màxim de 48 hores al departament de la Generalitat que hagi sol·licitat el servei. En cas que no accepti l’encàrrec, el Col·legi designarà un altre notari del torn, que disposarà d’un termini màxim de 24 hores per comunicar la seva decisió.

 

Els serveis que els notaris acostumen a prestar a la Generalitat estan relacionats amb gestions de compra i venda i amb la formalització de crèdits amb entitats bancàries.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined