
Els candidats al càsting d'aquesta edició tenen majoritàriament entre 18 a 21 anys (42%), seguida dels de 22 a 25 anys (27%), 12 a 17 anys (19%) i 26 a 31 anys (12%). I pel que fa a àmbits territorials, la majoria procedeixen de l’AMB (68%), seguit de les comarques gironines (10%), el Camp de Tarragona (9%), les comarques centrals (5%), les Terres de Ponent (4%), les Terres de l’Ebre (2%), l’Alt Pirineu i Aran (1%) i residents a l’exterior (1%). Als vídeos que han realitzat, els participants hi canten cançons, expliquen les seves aficions amb naturalitat o relaten alguna experiència en primera persona.
A partir d’ara, se seleccionaran uns 200 precandidats/es als quals es convocarà en un càsting presencial descentralitzat a les cinc demarcacions catalanes entre el 9 i el 16 d’octubre: el 9 a Reus (Cal Massó); el 13 a Lleida; el 14 a Barcelona (a la seu de l’Agència Catalana de la Joventut); el 15 a Girona (a l’Hotel d’Entitats) i el 16 a Amposta (al Casal d’Amposta).

Serà la primera vegada que es duu a terme aquest segon càsting descentralitzat arreu de Catalunya, una acció que vol reflectir la realitat del territori a la campanya de comunicació del Carnet Jove 2021. D’aquesta manera, també es potencia la participació dels titulars de manera més equitativa arreu del país.
D’aquestes proves s’escolliran 30 joves amb criteris de diversitat i naturalitat, que són els que participaran de manera remunerada en el rodatge audiovisual i en la sessió fotogràfica que es farà aquest novembre. El treball resultant serà la base dels diferents espots i anuncis publicitaris que formaran part de la campanya de promoció del Carnet Jove per a l’any 2021, que incidirà en els nous valors del carnet en el context actual.
“A banda d’acostar els i les joves al món de la representació artística i la producció publicitària, amb el Càsting i la campanya del Carnet Jove del 2021 volem mostrar una joventut que és diversa, activa i participava”, ha explicat el director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch.
El Carnet Jove ofereix més de 8.500 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional a uns aproximadament 558.000 titulars d’entre 12 i 30 anys.
