Loteria

El Govern actualitza el catàleg de jocs de Loteries de Catalunya

query_builder   6 octubre 2020 14:36

event_note Nota de premsa

El Govern actualitza el catàleg de jocs de Loteries de Catalunya

  • El Decret representa un primer pas cap a la transformació de Loteries de Catalunya i crea la loteria col·lectiva, una modalitat de loteria mixta vinculada al teixit social i associatiu

 

  • El text estableix un fons de reserva, dotat amb l’import de premis no adjudicats, que permetrà augmentar la quantia dels premis futurs

 

El Govern ha aprovat el Decret que actualitza el catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya, que estava vigent des del març del 2004. El nou text, que representa un primer pas cap a la transformació de Loteries de Catalunya, suprimeix algun joc que havia quedat obsolet, com ara el Súper 10, i crea la loteria col·lectiva, una modalitat de loteria mixta vinculada al teixit social i associatiu, on l’usuari pot jugar dos números a l’hora: una primera xifra exclusiva per a cada bitllet, amb la qual es participa en un sorteig de premis individuals; i un segon número, que entrarà en un sorteig de premis col·lectius, és a dir, l’import global es repartirà entre tots els bitllets que surtin guanyadors.

 

Una altra de les característiques d’aquesta nova loteria és que se sortejaran els premis entre els números efectivament venuts i, per tant, tots els sortejos tindran guanyadors de totes les categories. El text també estableix el llindar mínim i màxim del valor dels bitllets o el percentatge destinat a premis, que oscil·larà entre un 40% i un 70%, però el detall del preu del bitllet, l’import dels premis, l’interval de números que hi participaran o l’inici de la comercialització, entre d’altres, es concretaran en una resolució que es publicarà en els propers mesos.

 

El Decret aprovat avui també crea un fons de reserva específic, dotat amb l’import de premis no adjudicats de sortejos anteriors, que permetrà incrementar l’import dels premis futurs. D’altra banda, el nou text redefineix les figures que composen la xarxa comercial i introdueix la possibilitat que persones jurídiques i entitats sense ànim de lucre col·laborin en la distribució d’alguns dels jocs que comercialitza Loteries de Catalunya.

 

Una loteria solidària

 

Loteries de Catalunya destina íntegrament els seus beneficis a programes socials a través del departament competent en benestar social. En total, des de l’any 1992, han sigut 265 milions d’euros.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined