imatge 1

La Brigada Mòbil incorpora el nou Número Operatiu Policial (NOP) a la part davantera de l'armilla protectora i al casc

query_builder   15 octubre 2020 10:48

event_note Nota de premsa

La Brigada Mòbil incorpora el nou Número Operatiu Policial (NOP) a la part davantera de l'armilla protectora i al casc

. La nova ubicació del NOP en l’uniforme policial garanteix la identificació d’un agent d’ordre públic des de qualsevol angle i davant de qualsevol intervenció

. Fins ara, els agents d’ordre públic portaven aquesta identificació només a la part posterior de l’armilla

. El nou NOP també redueix la combinació alfa-numèrica respecte l’anterior identificació, passant de nou dígits a sis, la qual cosa suposarà que es pugui recordar de manera més fàcil

La Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra incorporarà durant els propers dies el nou Número Operatiu Policial (NOP) als agents de la Brigada Mòbil. Els efectius d’ordre públic portaran la nova identificació  en actuacions d’ordre públic i quan per necessitats operatives hagin de posar-se les armilles protectores que impedeixen que es visualitzi el Número d’Identificació Professional (TIP).  El nou NOP s’incorpora també a la part davantera de l’armilla protectora (fins ara només es portava a la part posterior) i als dos laterals del casc.

La nova identificació respon a la voluntat de millora del Cos de Mossos d’Esquadra en ordre públic  i s’inscriu en el marc de la instrucció 7/2013 sobre l’establiment del Número Operatiu Policial a l’Àrea de la Brigada Mòbil (BRIMO). En aquesta instrucció es determinava que per les característiques específiques del treball operatiu d’aquesta àrea, els seus efectius incorporaven en la part posterior de les armilles protectores el número NOP per poder identificar als agents en les funcions concretes d’ordre públic.

A partir d’ara, el nou NOP s’incorpora tant al davant com al darrera de l’armilla antitrauma, i a la dreta i a l’esquerra del casc, per la qual cosa serà visible des de 360 graus al voltant de l’agent. La nova identificació  garantirà, per tant, poder veure un agent d’ordre públic des de qualsevol angle i davant de qualsevol intervenció.

També es simplifica i s’adopta un canvi de la combinació alfa-numèrica passant de nou dígits a sis dígits per tal que serà recordat de manera més fàcil pel ciutadà. 

La nova identificació al casc d’ordre públic també permetrà diferenciar els efectius d’ordre públic dels mossos de la resta d’efectius d’altres forces i cossos de seguretat que poguessin intervenir simultàniament o de forma coordinada amb aquests.

La incorporació del nou NOP als agents d’ordre públic es realitza en dues fases. La primera, amb un pressupost de 11.500 euros,  s’aplicarà a tots els agents de la Brigada Mòbil i serà efectiva durant els propers dies. En una segona fase, la licitació de la qual ja s’ha iniciat, la nova identificació arribarà a tots els efectius de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) de Catalunya.


Àrea de Comunicació
Barcelona, 15 d’octubre de 2020