Pla Viu Millor

El Govern aprova el Pla Viure Millor, pioner a promoure polítiques del temps i de reforma horària

query_builder   20 octubre 2020 15:26

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla Viure Millor, pioner a promoure polítiques del temps i de reforma horària

  • Es vehicula a través dels objectius d’eficiència en el temps i productivitat, la distribució de tasques a través d’una conciliació corresponsable i la promoció dels hàbits saludables

 

El Govern ha aprovat el Pla Viure Millor (Pla de Transició cap a la Reforma Horària) amb la voluntat d’assolir els compromisos recollits al Pacte per a la Reforma Horària signat el 17 de juliol de 2017 amb 110 institucions. Amb aquest document, la Generalitat esdevé pionera a promoure un pla transversal de polítiques del temps i de reforma horària.

 

El pla preveu tres objectius estratègics. En primer lloc, viure amb uns models de gestió del temps més eficients que augmentin el rendiment acadèmic i la competitivitat de les nostres empreses millorant-ne la productivitat. En segon lloc, viure amb uns horaris més racionals i flexibles que facilitin la conciliació de la vida personal, laboral, formativa, associativa i familiar i fer-la corresponsable entre dones i homes. Finalment, viure d’acord amb uns hàbits saludables que millorin el benestar i la qualitat de vida.

 

D’aquests tres objectius estratègics es desprenen onze objectius operatius amb 88 mesures concretes que desplegaran els departaments del Govern. Per tal de millorar els usos del temps de la ciutadania, el pla aposta per mesures  com ara els horaris més flexibles a les escoles; la racionalització del temps a les universitats de Catalunya; el foment de la corresponsabilitat entre dones i homes en el repartiments de tasques domèstiques i cura dels infants a través de campanyes i ajuts públics; campanyes per promoure hàbits saludables; l’estalvi d’energia i reduir les emissions de CO2; aplicar noves tecnologies o incorporar mesures per millorar l’organització del treball que aposten per la flexibilitat horària, entre elles el teletreball, tant per a l’administració pública com pel conjunt de les relacions laborals.

 

L’Oficina per a la Reforma Horària coordinarà l’execució del pla treballant conjuntament amb els diferents departaments de la Generalitat implicats. El document serà vigent fins l’any que ve, moment en el qual s’avaluarà i s’actualitzarà.

 

Aquest pla s’ha compartit amb les institucions i organitzacions que van signar el Pacte per a la Reforma Horària i també va ser validat per la Comissió Interdepartamental per a la Reforma Horària el passat 21 de setembre.

 

El Pla Viure Millor es pot consultar al web https://presidencia.gencat.cat/ca/ambits_d_actuacio/reforma_horaria/

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined