Plànol ubicació depuradora Alcover.

L'ACA posa a informació pública dos projectes per a millorar el sanejament de l'Alt Camp, amb una inversió superior als 5 MEUR

query_builder   23 octubre 2020 09:51

event_note Nota de premsa

L'ACA posa a informació pública dos projectes per a millorar el sanejament de l'Alt Camp, amb una inversió superior als 5 MEUR

 

  • Es construirà una nova depuradora a Alcover que millorarà la qualitat de l'aigua tractada i s'adaptarà a les necessitats de sanejament actuals i futures

 

  • També està previst construir una nova depuradora al municipi de Puigpelat, que garantirà la depuració de les aigües residuals dels dels nuclis de Puigpelat, la Sinia, i els Arcs (Alt Camp)

 

  • Les dues actuacions contribuiran a la millora mediambiental de la conca del riu Francolí

 

Plànol de la possible ubicació de la nova depuradora d'Alcover i el traçat dels col·lectors.
Plànol de la possible ubicació de la nova depuradora d'Alcover i el traçat dels col·lectors.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a informació pública dos projectes que milloraran la recollida i el tractament de les aigües residuals de dos municipis de la comarca de l’Alt Camp. Amb una inversió conjunta de 5,3 MEUR, es preveu construir una nova depuradora al municipi d’Alcover i fer un nou sistema de sanejament dels nuclis de Puigpelat, la Sínia, i els Arcs.

Es disposa d’un termini de 30 dies per consultar els projectes, que es poden fer de manera presencial en els ajuntaments corresponents i a les seus de l’ACA de Tarragona i Barcelona, així com també per via telemàtica.

El projecte per a millorar el sanejament d’Alcover, que preveu una inversió de 2,8 MEUR, consistirà en la construcció d’una nova depuradora, que substituirà l'existent, amb un cabal de 1.035 m3/dia, equivalent a una població de 6.656 habitants. La nova planta, que es construirà en uns nous terrenys, disposarà de dues línes de reactors biològics concèntrics d'aeració prolongada, que permetran l'eliminació del nitrogen.

Pel que fa al projecte de sanejament dels nuclis de Puigpelat, la Sínia, i els Arcs, preveu una inversió de 2,3 MEUR i consistirà en la construcció d’una estació depuradora en el nucli de Puigpelat. Aquesta planta tindrà una capacitat de 390 m3/dia i tractarà les aigües residuals generades en els nuclis de Puigpelat, la Sínia, i els Arcs.

Les dues actuacions, que estan incloses en l’actual cicle de planificació hidrològica (2016-2021), contribuiran a la millora mediambiental de la conca del riu Francolí.

2  

Imatges

Foto 1. Plànol amb la possible ubicació de la depuradora d'Alcover.

Foto 1. Plànol amb la possible ubicació de la depuradora d'Alcover. 529

Foto 2. Planta de la futura depuradora d'Alcover.

Foto 2. Planta de la futura depuradora d'Alcover. 201

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 307