CME

Els Mossos d'Esquadra detenen un piròman que calava foc a comptadors de la llum de blocs de pisos de la zona nord de Barcelona

query_builder   24 octubre 2020 09:56

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen un piròman que calava foc a comptadors de la llum de blocs de pisos de la zona nord de Barcelona

. Des del mes de setembre s’han registrat fins a 24 incendis comesos amb el mateix modus operandi

. El detingut, que té antecedents per fets similars, acabava de cometre un incendi quan els mossos el van arrestar

CME

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de Nou Barris han detingut un home com presumpte autor de multitud d’incendis a comptadors de la llum que s’havien registrats des de mitjans del mes de setembre a la zona nord de la ciutat de Barcelona.

Els incendis, que es produïen gairebé de manera diària, s’iniciaven a qualsevol hora del dia i en tots els casos s’observava que podrien ser provocat. Fins i tot, en alguns dels fets s’havien trobat restes de pastilles que s’utilitzen per encendre foc i una forta olor semblant a la que es desprèn quan s’utilitza aquest tipus de combustible.

Arran d’aquests incendis, els mossos van obrir una investigació per identificar i localitzar l’autor dels fets. Els investigadors van aconseguir ubicar un sospitós que residia al districte de Nou Barris, un home de nacionalitat espanyola de 34 anys i amb antecedents per fets similars en el passat. L’any 2018 va ingressar a presó per haver provocat diversos incendis en comptadors de llum.

Un cop es va identificar, els investigadors van centrar la feina en aconseguir el màxim d’indicis que relacionessin l’home  amb els incendis que s’estaven provocant. El passat dimecres 21 d’octubre, els agents el van detenir quan acabava de cremar de nou un comptador de la llum a l’interior d’una porteria del barri de Trinitat Vella (Sant Andreu). Els mossos li van interceptar pastilles d’encendre foc amagades i un encenedor.

La investigació, que encara continua oberta, ha pogut relacionar-lo directament amb dos fets i es treballa amb la hipòtesi que estaria al darrera de la resta d’incendis que s’han produït amb el mateix modus operandi. Actualment s’estan investigant un total del 22 focs.

El detingut, ha passat avui a disposició judicial aquest matí.

 

 Àrea de Comunicació

Barcelona, 23 d’octubre de 2020

2  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 161

Imatge 2

Imatge 2 132