.

La presó manté les visites per locutori

Mas d'Enric suspèn els vis-a-vis pel brot de COVID-19

La resta de centres penitenciaris mantenen les comunicacions amb normalitat

query_builder   2 novembre 2020 15:57

event_note Nota de premsa

La presó manté les visites per locutori

Mas d'Enric suspèn els vis-a-vis pel brot de COVID-19

La resta de centres penitenciaris mantenen les comunicacions amb normalitat

.

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha suspès els vis-a-vis familiars i de convivència al Centre Penitenciari Mas d’Enric del Catllar (Tarragonès) a causa del brot de COVID-19. La  presó comptabilitza aquest dilluns 45 interns i 7 funcionaris positius de coronavirus. La durada de la suspensió la determinarà l’evolució del brot. El centre penitenciari, en canvi, manté les comunicacions per locutori, que són aquelles que es fan a través d’un vidre.    

  

Els vis-a-vis familiars són les trobades en sales amb familiars i persones pròximes; els vis- a- vis de convivència són les trobades amb la parella i fills i filles de fins a 10 anys.

  

Comunicacions permeses a la resta de centres  

  

La resta de centres penitenciaris continuen permetent les comunicacions per locutori i també els vis-a-vis familiars i de convivència. Són comunicacions que es fan de divendres a diumenge, que és quan està en vigor la prohibició de sortir de cada terme municipal. La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima i la Direcció General de la Policia han emès una comunicació on consideren justificats els desplaçaments que efectuïn les persones familiars o properes per visitar els interns o internes de centres d’execució penal situats a Catalunya.  

  

Permisos permesos   

  

Els interns també podran continuar sortint de permís malgrat el confinament perimetral municipal. El Govern considera justificats els desplaçaments de les persones internes en centres penitenciaris i de justícia juvenil que es trobin gaudint d’algun permís, tant per desplaçar-se al seu lloc de residència habitual o familiar com per tornar al centre.  

  

Balanç de casos a les presons  

  

A hores d’ara, i des de l’inici de la pandèmia, 267 interns han donat positiu per coronavirus. N’hi ha 197 de donats d’alta. De la resta: 45 estan ingressats a la infermeria de Mas d’Enric; 9, a la Unitat hospitalària COVID-19 de Brians 2; 12 romanen al seu domicili en aplicació de l’article 86.4; 2, al Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa, i 2, a la infermeria de Brians 1.  

També s’han confirmat 278 casos positius de coronavirus entre els funcionaris, dels quals 206 ja han estat donats d’alta.  

2  

Imatges

Entrada del CP Mas d'Enric

Entrada del CP Mas d'Enric 1455

Interior del CP Mas d'Enric

Interior del CP Mas d'Enric 408