industria

El Govern destina més de 9 milions d'euros a una nova línia d'ajuts per a la reactivació industrial post-Covid-19

query_builder   3 novembre 2020 18:00

event_note Nota de premsa

El Govern destina més de 9 milions d'euros a una nova línia d'ajuts per a la reactivació industrial post-Covid-19

  • Es posarà en marxa un programa de préstecs dirigit a empreses catalanes que necessitin desenvolupar un pla de viabilitat

 

El Govern ha aprovat posar en marxa una nova línia d’ajuts per a la reactivació industrial post-Covid-19 amb un pressupost de més de 9 milions d’euros. El Departament d’Empresa i Coneixement, a través d’Avançsa (Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya SA), engega aquesta nova línia de préstecs participatius per a empreses catalanes que hagin de desenvolupar un pla de viabilitat.

 

En aquest sentit, la situació generada per la Covid-19 fa necessari recuperar el programa de préstecs per ajudar a superar la situació de manca de liquiditat necessària per a la supervivència empresarial, així com contribuir a fer més sòlida la posició financera per encaminar l’empresa a defensar la seva viabilitat en el mercat.

 

La Línia de reactivació industrial post-Covid-19 té les característiques següents:

 

  • Import màxim del préstec unitari: 3.000.000 euros.
  • Amortització única del principal al venciment.
  • Termini mínim de 3 anys i màxim de 8 anys.
  • Tipus d’interès fix: Euribor a un any més un diferencial màxim del 10%.
  • Tipus d’interès variable: addicional fins a un màxim d’un 10% de l’EBITDA de la Societat (l’EBITDA és el resultat brut d’explotació de la Societat abans de deduir la càrrega financera, amortitzacions, depreciacions i l’impost de societats, i sense considerar els ingressos o despeses de caràcter extraordinari).
  • Amb garanties personals i/o immobiliàries.
  • Préstec (principal més interessos) convertible en capital (accions o participacions) de la societat beneficiària del préstec participatiu.

 

Les variables específiques de cada préstec, import, termini, carència, tipus fix i tipus variable es determinaran en funció de les necessitats de l’empresa per tenir capacitat de continuïtat futura i ser econòmicament rendible, dins les característiques fixades prèviament.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined