Garrigues rodalies mobilitat transport urbà

Es constitueix un grup de treball per a la millora de la mobilitat i el transport públic de les Garrigues

query_builder   4 novembre 2020 15:51

event_note Nota de premsa

Es constitueix un grup de treball per a la millora de la mobilitat i el transport públic de les Garrigues

  • El Departament de Territori i Sostenibilitat i el Consell Comarcal de les Garrigues acorden treballar conjuntament per a definir un nou model de transport públic

 

  • El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, anuncia millores en els serveis d’autobús interurbà i en els serveis ferroviaris en els pròxims mesos, en el nou sistema de Rodalies de Lleida
Garrigues transport públic mobilitat rodalies

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i la presidenta del comitè executiu de l’ATM de Lleida, Dolors Tella, s’han reunit aquest dimarts per a tractar sobre el projecte de Rodalies de Lleida i analitzar la seva implantació en l’àmbit de les Garrigues. Fruit de la trobada, el Departament, l’ATM de Lleida i les administracions locals han acordat la constitució d’un grup de treball permanent per adaptar les millores de l’oferta del transport públic a les necessitats dels municipis i de la mobilitat de la comarca en general, i per a definir un nou model de transport públic a les Garrigues.

 

El secretari Isidre Gavín ha exposat que, en el marc del projecte de Rodalies de Lleida i d’una proposta global de millora dels serveis regionals al sud de Catalunya, la Generalitat proposa per a les línies R13 i R14, en l’àmbit concret de Lleida, l’oferta combinada de serveis de l’R13 i l’R14 Lleida – Vinaixa, que passaria de 5 a 6 serveis al dia per sentit, amb un reforç de l’oferta al matí. D’altra banda, a l’R14 es vol crear 1 nou servei per sentit entre Lleida i Tarragona i millorar les opcions de connexió dels serveis parcials amb Barcelona. Així mateix, en les dues línies s’estudia modular millor els horaris al llarg del dia. Les millores també permetran una millor combinació amb els serveis d’Alta Velocitat.

 

Durant la trobada, s’han analitzat també les millores realitzades i les dades de demanda dels diversos serveis que es presten. En aquest sentit, el Consell Comarcal ha plantejat a la Generalitat l’aplicació d’algunes millores de línies de transport públic amb baixa ocupació perquè es puguin transformar en transport a la demanda millorant els horaris i les freqüències existents  així com la necessitat d’una millora de l’oferta de transport de mitja distància.

 

Finalment, Gavín ha anunciat que el Departament està estudiant millores en diversos serveis del transport públic a la comarca que podrien implementar-se el primer trimestre del 2021 i que ja preveu el projecte de Rodalies Lleida, com per exemple, una nova línia de bus exprés entre les Borges Blanques i Lleida. A més, es podrien acordar altres actuacions en el grup de treball que s’ha constituït i que tindrà la primera reunió aquest mateix mes. 

 

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 858

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 390