2a edició de Crafts NOW d'Artesania Catalunya

ARTESANIA

Artesania Catalunya organitza la 2a edició de Crafts NOW, la jornada dedicada a la innovació en l'artesania

query_builder   5 novembre 2020 10:16

event_note Nota de premsa

ARTESANIA

Artesania Catalunya organitza la 2a edició de Crafts NOW, la jornada dedicada a la innovació en l'artesania

2a edició de Crafts NOW d'Artesania Catalunya
  • El proper dimecres 18 de novembre, i en el marc del Programa #Talent_jove 2019 - 2022 que impulsa la Generalitat a través d’Artesania Catalunya, tindrà lloc la segona edició de Crafts NOW, un espai de debat, investigació i recerca en l’artesania adreçat a professionals i estudiants del sector
  • La jornada s’emetrà en streaming i comptarà amb ponents internacionals: el dissenyador italià Mattia Bernini i l’artista i la dissenyadora de Guatemala establerta a Londres Micaella Pedros. La dissenyadora catalana d’espais i d’interiors Laura Badia completarà la jornada, que enguany s’enfoca a projectes amb compromís social i mediambiental
  • Crafts NOW es durà a terme amb el comissariat de l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD), i amb el suport de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC)


El proper dimecres 18 de novembre se celebrarà la 2a edició de Crafts NOW, la jornada al voltant de l’artesania i la innovació. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca dins el Programa #Talent_jove que impulsa Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat.

Aquesta segona edició, que tindrà lloc durant la celebració de la 15a Barcelona Design Week, s’emetrà en streaming als canals del CCAM i comptarà amb ponents internacionals: el dissenyador italià i creador del projecte Precious Plastic, Mattia Bernini, i l’artista i dissenyadora de Guatemala establerta a Londres Micaella Pedros. La dissenyadora catalana d’espais i d’interiors Laura Badia completarà aquesta edició que enguany s’enfoca a projectes amb compromís social i mediambiental. Oscar Tomico, director del programa d'Enginyeria de Disseny Industrial a l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona ELISAVA i professor adjunt al Departament de Disseny Industrial de la Eindhoven University of Technology, conduirà la jornada.

Crafts NOW és un espai de trobada, coneixement i debat adreçat a professionals i estudiants del sector de l’artesania. Una jornada en què s’estableix un diàleg al voltant de la investigació, la recerca i la innovació en l’artesania, des l’òptica de la creativitat, la transversalitat i el negoci.

Aquesta activitat organitzada per Artesania Catalunya, compta amb el comissariat de l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD) i el suport de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC).

Programa #Talent_jove 2019 – 2022, accions per promoure el talent emergent i el relleu general del sector artesanal a Catalunya

Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), organisme adscrit al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, té com a missió fomentar la imatge i prestigi social, difondre i preservar el valor patrimonial, millorar la competitivitat i rendibilitat i augmentar la presència internacional i digital del sector artesà, mitjançant actuacions de promoció comercial, cultural, formativa i divulgativa.

En el marc de Pla Estratègic d’Artesania Catalunya, s’ha impulsat el Programa #Talent_jove 2019 – 2022, un programa que té per objectiu dotar d’eines el sector i que contempla diferents accions per al foment del talent emergent i del relleu generacional en l’artesania. El Programa pivota sobre 4 eixos d’actuació:

  • Jornades d’emprenedoria, formació i inspiració. Cassos de bones pràctiques amb sessions d’inspiració d’empreses joves de nova creació.
  • Creació i cerca d’espais per a l’experimentació. Donar accés a espais amb eines que permeti  al sector experimentar amb diferents tècniques per afrontar les noves demandes i reptes del sector.
  • Assessories i acompanyaments per crear marca, comunicació, estratègies, etc. Donar suport en assessorament i consultoria estratègica per empoderar a aquest nou col·lectiu i fomentar la seva capacitació empresarial.
  • Programa co-mentoring. Tornar a ser aprenents. Poder aprendre de l’expertesa d’un mestre artesà. Apropar als nous artesans a tallers professionals consolidats per treballar amb persones expertes dins de l’àmbit laboral i de l’ofici artesà.

Més informació sobre la Jornada aquí

Imatges aquí: https://tinyurl.com/CraftsNOW2020

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________