Nomenaments

Nomenaments

query_builder   10 novembre 2020 15:05

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Francisco Javier Lafuente Sancho, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Departament d’Empresa i Coneixement

 

Nascut a Barcelona l’any 1960.

 

És catedràtic del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental. Llicenciat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en Ciències Químiques, en l'especialitat de Química Tècnica, el 1982, i doctorat en Enginyeria Química el 1988.

 

És director del Grup de Recerca en Tractament Biològic d'Efluents Líquids i Gasosos, Eliminació de Nutrients, i Compostos Orgànics Volàtils i Olors (GENOCOV), i director del centre de transferència tecnològica de la xarxa TECNIO de la Generalitat de Catalunya Centre Tecnològic per al Tractament Integral de les Emissions Gasoses, Efluents Líquids i Residus Sòlids (BIO-GLS).

 

Ha treballat al Massachusetts Institute of Technology (MIT) de Boston, a l'Institut National Polytechnique de Grenoble (INP), a la Universitat de Califòrnia (UC) i a l'Illinois Institute of Technology (IIT) de Chicago. La seva recerca s'ha centrat en l'aplicació de sistemes biològics al tractament d'efluents contaminats. És autor de 141 publicacions en revistes indexades amb més de 3.500 citacions i ha dirigit 12 tesis doctorals i nombrosos projectes de final de carrera.

 

Ha creat també dues empreses derivades (spin-off) de caràcter ambiental per a l'aplicació de tecnologies capdavanteres al tractament d'efluents. Pel que fa a la gestió, ha estat director de grup de recerca, director de Departament, i vicerector d'Innovació i Projectes Estratègics des de 2016.

 

Va ser escollit nou rector de la UAB a les eleccions que van tenir lloc, per votació electrònica, els dies 27 i 28 d’octubre.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined