sdd

La consellera Budó ofereix "un espai viu i permanent" de diàleg entre el Govern i els grups parlamentaris per la Covid-19

La consellera de la Presidència es compromet a aprofundir el diàleg amb els sectors afectats per la pandèmia

query_builder   19 novembre 2020 21:15

event_note Nota de premsa

La consellera Budó ofereix "un espai viu i permanent" de diàleg entre el Govern i els grups parlamentaris per la Covid-19

La consellera de la Presidència es compromet a aprofundir el diàleg amb els sectors afectats per la pandèmia

-

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat des del Parlament que “comencem aquesta etapa de flexibilització, que s’ha de fer des del diàleg i el consens” tant amb els sectors afectats per les mesures derivades de la pandèmia com amb els grups parlamentaris.  En aquest sentit, per una banda, la consellera ha destacat que el “Govern treballa amb cadascun dels sectors afectats, amb un diàleg constant. És la nostra voluntat aprofundir més en el diàleg amb els sectors amb l’objectiu d’anar aconseguint tots els acords que ens facin avançar”. I per l’altra, ha ofert “un espai viu i permanent entre el Govern i els grups parlamentaris, per portar un seguiment minuciós d’aquesta crisi provocada per la Covid-19”.

La consellera ha explicat que “aquesta pandèmia ens fa viure el minut a minut. La crisi va per llarg i aquest compromís amb els grups parlamentaris hi serà ara i en el proper Parlament, perquè la gestió de la crisi de la Covid-19 la seguirem fent a la propera legislatura. Ofereixo que capgirem aquesta situació i ho fem plegats. Fem-ho per a tota la ciutadania d’aquest país”.

Seguidament, la consellera ha destacat que estem “en la segona onada de la pandèmia, i que fa només unes setmanes els contagis diaris passaven de 6.000 i que la resta d’indicadors com el risc de rebrot o la ràtio de transmissió estaven en unes xifres alarmants”. Davant d’això,  Meritxell Budó ha afirmat que “la situació és tan greu com complexa, que hem de ser molt conscients que ens esperen mesos molt durs en els que hem de conviure amb el virus, i l’hivern no serà un factor que ens ajudi  sinó tot el contrari”.

La portaveu del Govern ha volgut deixar clar que “tot just comencem a iniciar el camí per aquest equilibri, i per tant som en el moment de poder començar a flexibilitzar alguna de les mesures que, malauradament, estan afectant de forma molt greu a molts sectors”.

Finalment, Meritxell Budó ha defensat que les mesures que s’han dut a terme fins ara han estat del “tot necessàries i han fet possible el camí de la millora dels indicadors”.