El Palau Robert prepara l'exposició "Catalunya any 0", comissariada per La Mira, Premi Nacional de Comunicació

query_builder   27 novembre 2020 12:43

event_note Nota de premsa

El Palau Robert prepara l'exposició "Catalunya any 0", comissariada per La Mira, Premi Nacional de Comunicació

El Palau Robert prepara l’exposició “Catalunya. Any 0”, recull de fotos de Jordi Borràs que reflecteixen la situació viscuda a Catalunya en els primers mesos de la pandèmia, comissariada per La Mira, premiada enguany en la categoria de Mitjans d’Arrel Digital en els Premis Nacionals de Comunicació que atorga el Govern.
L’exposició, comissariada pel director de La Mira magazín, Francesc Canosa, es presentarà en el primer trimestre del 2021. Les fotos de Jordi Borràs mostren, en un primer apartat, la Catalunya confinada amb platges, zones monumentals o carrers totalment buits. La segona part posa el focus en imatges captades en centres que viuen d’una manera intensa la situació com hospital o tanatoris. Jordi Borràs, fotoperiodista i membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils, s’ha especialitzat en la crònica fotogràfica social.

El jurat del Premis Premis Nacionals de Comunicació ha valorat, en el cas de La Mira, l’esforç per explicar històries de no actualitat “amb un format i una qualitat excel·lents i amb una mirada diferent”. També en fa esment com a “exemple de periodisme que aborda les informacions amb gran profunditat i oferint un valuós context al lector”.