imatge 1

Nova organització de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra

query_builder   27 novembre 2020 19:56

event_note Nota de premsa

Nova organització de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra

. Es nomena al comissari Ferran López com a màxim responsable de l’estructura policial després del Major Trapero, cap del cos, i els comissaris Miquel Esquius i Joan Carles Molinero s’incorporen a la direcció operativa 

. El fins fa pocs dies comissari en cap, Eduard Sallent, passa a liderar la Regió Metropolitana Sud a petició pròpia

. El comissari David Boneta continuarà al capdavant de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial i el comissari Rafel Comes assumeix les funcions de la Comissaria Superior de Coordinació Central

. Per primera vegada una dona liderarà la Comissaria General d’Investigació Criminal, amb la comissària Marta Fernández al capdavant

Després de la restitució del major Josep Lluís Trapero com a cap del cos, el passat 12 de novembre, avui s’han fet efectius diferents canvis a l’estructura de comandament de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra.

Per sota del major Trapero, cap del cos, el comissari Ferran López serà el màxim responsable de la nova estructura de la Prefectura dels Mossos. En aquesta nou disseny de la Prefectura s’hi incorporen, juntament amb el major Trapero i el comissari López,  el comissari  Miquel Esquius i el comissari Joan Carles Molinero, com a responsables també de la direcció operativa del cos. Molinero assumeix també les funcions de portaveu uniformat del cos.

El comissari David Boneta continua exercint les funcions de cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial i el comissari Rafel Comes, fins ara cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal assumeix les funcions de cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central.

El fins ara comissari en cap Eduard Sallent passa a liderar la Regió Policial Metropolitana Sud per petició expressa d’ell.

Per primera vegada una dona liderarà la Comissaria General d’Investigació Criminal, amb la comissària Marta Fernández al capdavant, fins ara n’era la sotscap.

A banda, aquesta remodelació de la cúpula del cos comporta també els següents canvis de comandaments:

Comissària Alícia Moriana, fins al moment sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord, nomenada cap de l’Escola de Policia de Catalunya.

Comissari Joan Portals, fins al moment cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, nomenat cap de la Comissaria General de Mobilitat.

Intendent Miquel Hueso, fins al moment cap de la Comissaria General de Recursos Operatius, nomenat sotscap de la Comissaria General de Recursos Operatius.

Intendent Jordi Dalmau, fins al moment sotscap de la Regió Policial Ponent, nomenat cap de la Regió Policial Ponent.

Inspector David Ruiz, fins al moment cap de l’ABP Rubí, nomenat cap de l’Àrea d’Escortes.

Intendent Daniel Pérez, fins al moment cap de l’Àrea del Grup Especial d’Intervenció, nomenat sotscap de la Comissaria Superior de Coordinació Central.

Sotsinspector Anselm Pasquina, fins al moment sotscap de l’Àrea del Grup Especial d’Intervenció, nomenat cap de l’Àrea del Grup Especial d’Intervenció.

Comissari Josep Lluís Rossell, fins al moment cap de la Regió Policial Central, nomenat cap de la Comissaria General de Recursos Operatius.

Comissari Xavier Creus, fins al moment adscrit a la Prefectura de la Policia, nomenat sotscap de la Regió Policial Girona.

Comissària Cristina Manresa, fins al moment cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, nomenada cap de la Regió Policial Central.

Intendent Joan Carles de la Monja, fins al moment adscrit a la Regió Policial Metropolitana Sud, nomenat sotscap de la Regió Policial Metropolitana Sud.

Comissari Joan Figuera, fins al moment cap de l’Escola de Policia de Catalunya, nomenat cap de la Regió Policial Pirineu Occidental.

Intendent Antoni Sànchez, fins al moment sotscap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, nomenat sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord.

Intendent Antoni Rodríguez, fins al moment cap de la Divisió d’Investigació Criminal, nomenat sotscap de la Comissaria General d’Investigació Criminal.

Intendent Ramon Chacon, fins al moment sotscap de la Divisió d’Investigació Criminal, nomenat cap de la Divisió d’Investigació Criminal.

 

Àrea de Comunicació
Barcelona, 27 de novembre de 2020