- També afegirà les dades de la resta de vacunes sistemàtiques i de programa, com les vacunes per a persones en condicions de risc o les vacunes internacionals
El Govern ha aprovat a través d’un Decret llei, reformular el Registre de vacunació de Catalunya per incloure totes les dades de vacunació contra la Covid-19 i de la resta de vacunes sistemàtiques i de programa, com les vacunes adreçades a persones en condicions de risc o les vacunes internacionals. Aquest registre ha de permetre tenir constància de les dosis i dels tipus de vacuna que s’administrin des dels diferents centres autoritzats, així com les dades de la població diana que es prioritzin. L’objectiu final del Registre és poder calcular les cobertures de vacunació a Catalunya.
El Decret llei també assenyala que els centres i serveis sanitaris del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT) així com d’altres entitats que presten serveis de salut per compte del Servei Català de la Salut, i altres centres i serveis sanitaris hauran d’incorporar les dades en el Registre de Vacunació de Catalunya a la Història Clínica Compartida de Catalunya.
Això permetrà també l’accés de tots els ciutadans a totes les seves dades de vacunació de forma unificada mitjançant La Meva Salut.
D’altra banda, aquest Decret llei també estableix mesures organitzatives, com per exemple, l’habilitació temporal dels professionals d’infermeria, —adscrits a l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) —, per accedir a les històries clíniques en processos d’incapacitat temporal en tràmit.
Es dona resposta així a l’increment de les actuacions que realitza l’ICAM arran dels comunicats de baixes i altes per Covid-19, tant per a persones malaltes com per a contactes estrets, i també per la necessitat d’incorporar mecanismes d’atenció no presencial i evitar així desplaçaments de la ciutadania. Des del Govern s’ha considerat imprescindible reforçar d’aquesta manera les tasques de suport al personal mèdic avaluador en els processos d’incapacitat temporal, competència de l’ICAM.
Un altre dels aspectes destacats d’aquest Decret llei se centra en les residències de persones grans. Així, amb l’objectiu de detectar brots i monitorar la correcta freqüència dels cribratges entre els treballadors i col·laboradors, s’estableix que aquests centres han de posar a disposició de Salut les dades del personal propi i extern que hi treballen per fer la gestió i el seguiment de les proves de diagnòstic de Covid-19.
Finalment, el Decret llei introdueix unes modificacions puntuals en decrets lleis aprovats amb anterioritat per reforçar-ne el vessant jurídic.