social

El Govern incrementa l'import del contracte programa amb el món local fins als 253 milions per al 2021

query_builder   1 desembre 2020 15:17

event_note Nota de premsa

El Govern incrementa l'import del contracte programa amb el món local fins als 253 milions per al 2021

  • Suposa un 3% més de la quantitat destinada el 2020 i vol garantir la continuïtat i el reforç en la prestació de serveis socials bàsics, serveis socials especialitzats i la resta de serveis que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l’administració local presten de manera coordinada

 

El Govern ha aprovat destinar 253.140.118 euros per al finançament del contracte programa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb els ens locals. Es tracta d’un compromís inicial per a 2021 que manté la vigència del contracte programa actual fins que se n’aprovi un de nou i que n’amplia l’import en 7,3 milions d’euros, un 3% més respecte a la inversió de 2020.

 

Aquest increment en el pressupost ha de permetre la continuïtat dels programes i serveis finançats en el marc del contracte programa i alhora reforçar-los per atendre l’impacte social derivat de la crisi sanitària. Es tracta d’un compromís pressupostari per donar resposta a la ciutadania atesa a la xarxa de serveis socials fins que s’acordi un nou contracte programa l’any vinent.

 

El Contracte Programa permet planificar la prestació dels serveis socials bàsics i els serveis especialitzats adreçats a col·lectius com ara famílies amb infants a càrrec, gent gran, infants i adolescents, persones amb discapacitat, amb malaltia mental, amb problemes de drogodependències, afectades pel VIH/Sida, persones immigrades o polítiques d’igualtat, entre altres. Es tracta d’una eina que permet establir una relació equilibrada i corresponsable entre el govern català i els municipis de més de 20.000 habitants, els consells comarcals i altres ens supramunicipals en la gestió, la prestació i la implementació dels serveis socials al territori. El contracte programa a més, permet impulsar una relació de proximitat entre la prestació del servei social i la ciutadania situant l'ens local al centre de la prestació efectiva dels serveis al territori.

 

Servei d’Atenció Domiciliària

 

L’acord signat pel Govern recull també l’ampliació de 22.266.012 euros per al finançament destinat a la liquidació de 2019 i al 90% de la bestreta de 2020 del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD). Els SAD són un conjunt organitzat de recursos i accions adreçades a les persones que, per raó d'edat, dependència o discapacitat tenen limitada l'autonomia per realitzar les activitats bàsiques de la vida diària o requereixen atenció permanent i a distància. Es tracta d’un servei garantit a la llei de la dependència.

 

L’augment en el pressupost es deu principalment a l’increment d’hores destinades a l’atenció domiciliària durant la pandèmia, quan altres recursos adreçats a persones en situació de dependència van estar tancats. Per garantir l’atenció als usuaris, es van reforçar els recursos i serveis que es presten al domicili.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined