FOTO

La consellera de Cultura fa una visita institucional a diversos equipaments culturals del Vallès Occidental

query_builder   4 desembre 2020 15:52

event_note Nota de premsa

La consellera de Cultura fa una visita institucional a diversos equipaments culturals del Vallès Occidental

  • La consellera ha assistit a l’acte d'ingrés de l'escultura d'Indíbil i Mandoni al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, i ha mantingut una reunió de treball a l’Ajuntament de Sant Cugat
  • A la tarda, visita la Fundació Prodis, l’Ajuntament de Terrassa, i la Casa de la Música
Foto

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha fet avui una visita institucional al Vallès Occidental. La consellera ha visitat les instal·lacions del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) i ha conegut els principals projectes del centre, de la mà de la directora del CRBMC, Àngels Solé. La consellera ha estat acompanyada de la directora general del Patrimoni Cultural, Elsa Ibar; del director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i del primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de la Paeria de Lleida, Toni Postius.

Ponsa ha participat en l’acte de recepció, per part del CRBMC, de l’escultura d’Indíbil i Mandoni, que serà tractada en aquest centre a causa de problemes de conservació. Es tracta d’un grup escultòric de bronze elaborat per l'escultor barceloní Medard Santmartí el 1884, i ubicat sobre un pedestal a la plaça Agelet i Garriga, sota l'Arc del Pont, a l'antiga entrada a la ciutat de Lleida. La seva restauració té un pressupost de 41.000 euros, dels quals el Departament de Cultura n’aportarà 30.400 euros.

Posteriorment, la consellera Ponsa ha visitat l’Ajuntament de Sant Cugat, ha recordat que “en aquesta casa és on vaig iniciar la meva voluntat de servei públic”, i ha signat el llibre d’honor del consistori, on ha tingut un record emotiu pels polítics presos i exiliats.

Ponsa ha mantingut una reunió de treball amb l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i altres membres del consistori, en la qual han compartit els principals projectes culturals de la ciutat, com el projecte de la futura biblioteca central, properes commemoracions, i també s’ha parlat dels festivals estratègics com el Festival Nacional de Poesia i Petits Camaleons.

Preguntada pels periodistes sobre la denegació del tercer grau als presos polítics per part del Suprem, la consellera Ponsa ha afirmat que el sistema judicial, amb aquesta decisió, fa política.

A la tarda, la consellera de Cultura visitarà la Fundació Prodis, Creu de Sant Jordi 2020, acompanyada de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart i la presidenta de la fundació, Maise Balcells. Posteriorment, la consellera de Cultura mantindrà una breu reunió amb l’alcalde Jordi Ballart al consistori. La consellera finalitza la seva visita a la Casa de la Música de Terrassa, que emprèn una nova etapa amb El Vapor, un equipament polivalent, com centre neuràlgic destinat a la creació, la formació i els concerts de petit format.

 

 

 

5  

Imatges

Fotografia grup escultòric CRBMC

Fotografia grup escultòric CRBMC 96

Fotografia a l'Ajuntament de Sant Cugat_2

Fotografia a l'Ajuntament de Sant Cugat_2 88

Fotografia CRBMC

Fotografia CRBMC 107

Fotografia a l'Ajuntament de Sant Cugat

Fotografia a l'Ajuntament de Sant Cugat 67

Fotografia grup escultòric CRBMC_2

Fotografia grup escultòric CRBMC_2 101