tren

El Govern encarrega a FGC la millora dels serveis ferroviaris de rodalies de Lleida-Cervera-Manresa

query_builder   9 desembre 2020 15:23

event_note Nota de premsa

El Govern encarrega a FGC la millora dels serveis ferroviaris de rodalies de Lleida-Cervera-Manresa

  • L’actuació té per objectiu ampliar la freqüència i la qualitat de l’oferta

 

El Govern ha acordat impulsar la millora dels serveis ferroviaris que comuniquen Lleida amb Manresa, mitjançant l’empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Aquesta actuació té la voluntat d’ampliar  la freqüència i la qualitat dels serveis ferroviaris que comuniquen Lleida i Cervera i Lleida i Manresa per tal de millorar el servei de transport públic a la Rodalia de Lleida.

 

Aquesta actuació s’emmarca dins de les accions anunciades per millorar els serveis de transport públic de proximitat a Lleida, amb una oferta conjunta de bus i tren que permeti atendre totes les necessitats de mobilitat mitjançant un transport públic eficient i de qualitat.

 

Així, aquest acord faculta el Departament de Territori i Sostenibilitat per dur a terme, mitjançant FGC, els estudis i actuacions que correspongui, per  formular la proposta de millora i implantació de serveis ferroviaris a Lleida i la seva connexió amb Manresa, i per proposar al Govern els acords complementaris a adoptar per a la prestació dels serveis encarregats.

 

Amb aquesta actuació es donen els passos necessaris per tal que FGC pugui iniciar les actuacions per poder assumir la prestació dels serveis ferroviaris en el corredor Lleida-Cervera-Manresa per tal d’oferir un servei de qualitat, com el que ja s’està oferint en el corredor Lleida-Balaguer-La Pobla de Segur. Entre les actuacions previstes hi ha la gestió per a la compra de trens, un nou centre de control i un taller de manteniment.

 

El sistema de transport públic de la rodalia de Lleida es completa amb la xarxa de bus exprés i amb les diferents línies de transport de viatgers per carretera que articulen una xarxa capil·lar gestionada per diverses empreses concessionàries de la Generalitat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined