temporal

El Govern atorga subvencions als ajuntaments de Mont-roig del Camp i Arbeca per fer front als danys ocasionats pels temporals Gloria i Dana

query_builder   15 desembre 2020 15:17

event_note Nota de premsa

El Govern atorga subvencions als ajuntaments de Mont-roig del Camp i Arbeca per fer front als danys ocasionats pels temporals Gloria i Dana

El Govern ha aprovat atorgat una subvenció de 405.406 euros a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp perquè pugui fer front a les despeses d’arranjament dels danys ocasionats pel temporal Gloria dels dies 19 al 23 de gener de 2020, i un altre ajut a l’Ajuntament d’Arbeca per valor de 712.208 euros per sufragar les despeses ocasionades pel temporal Dana dels dies 22 i 23 d’octubre de 2019.

 

Aquestes subvencions s’emmarquen en les mesures acordades per l’Executiu per finançar les actuacions d’emergència realitzades pels ens locals i la inversió en reposar infraestructures i serveis municipals a conseqüència de les pluges torrencials que van caure a finals d’octubre de 2019 i del temporal de finals de gener de 2020. Aquests ajuts compten amb un import global de 14 milions d’euros.

 

Conveni de 37 milions d’euros

 

El Govern va signar ahir un conveni amb el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública que permetrà destinar 37 milions d’euros més als ens locals perquè puguin pal·liar els efectes dels temporals Dana i Gloria. Aquest import permetrà cobrir amb un màxim del 50% les sol·licituds de les administracions locals després de la seva valoració i avaluació.

 

Els ajuts es vehicularan a través de tres línies d’actuació. Una primera, dotada amb 11 milions d’euros, que es destinaran a pal·liar els efectes dels temporals en els sectors agrari i pesquer de les zones més afectades, entre les quals s’hi troben el Delta de l’Ebre, la zona del Baix Ter, l’Horta de la llera de la Tordera i el Parc Agrari del Baix Llobregat. Una segona línia de 10 milions d’euros s’adreçarà als ens locals de Catalunya titulars del servei d'abastament d'aigua i als ens locals o agrupacions d'ens locals que presten el servei de subministrament per a la realització d'actuacions de rehabilitació o reposició de les instal·lacions d'abastament en alta. I, finalment, una línia de 14 milions d’euros per atendre els ajuts a les infraestructures i els equipaments de titularitat municipal que van quedar malmesos.

 

L’acord rubricat ahir va ser possible després d’una sentència del Tribunal Constitucional que va reconèixer el paper de la Generalitat en aquesta matèria. És una xifra que s’afegeix als 35 milions que la Generalitat ha destinat amb la voluntat de donar suport a l’administració local en la restauració dels serveis bàsics afectats per aquests episodis climatològics.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined