mobilitat

El Govern aprova la creació de les taules de mobilitat del Penedès i de la Catalunya Central

query_builder   15 desembre 2020 15:13

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació de les taules de mobilitat del Penedès i de la Catalunya Central

El Govern ha aprovat la creació de dues noves taules de mobilitat: la Taula de Mobilitat del Penedès i la Taula de Mobilitat de la Catalunya Central, que han de permetre la participació en la gestió i l’elaboració dels instruments de planificació de la mobilitat en aquests àmbits territorials, respectivament.

 

En el cas de l’àmbit territorial del Penedès aquesta taula està formada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, els consells comarcals de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, els ajuntaments del Vendrell, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Sitges, Cubelles, Calafell, Cunit i Sant Sadurní d’Anoia, l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona i l’Autoritat Territorial de Mobilitat del Camp de Tarragona.

 

En el cas de la Catalunya Central, la taula compta amb representants del Departament de Territori i Sostenibilitat, els consells comarcals de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, Osona i el Solsonès, els ajuntaments de Berga, Manresa, Vic, Moià i Solsona i l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona.

 

Les funcions de totes dues taules de mobilitat són:

 

  • Elaborar les propostes per a la planificació dels serveis de transport públic i l'establiment de programes d'explotació coordinada per a tots els operadors públics o privats que els presten en el marc del Pla de Transport de Viatgers de Catalunya i del Pla director de Mobilitat de l’ATM de Barcelona

 

  • Fer les propostes per a la planificació de les infraestructures de transport públic en el marc dels instruments de planificació d’infraestructures del Govern i del pla director d’infraestructures de l’ATM de Barcelona.

 

  • Formular i definir propostes respecte a la política de tarifes dels serveis de transport públic.

 

  • Analitzar i estudiar l'evolució del mercat global de la mobilitat amb especial atenció al seguiment de l'evolució dels desplaçaments en transport públic i en transport privat.

 

  • Proposar la realització de campanyes de comunicació amb l'objectiu de promoure la utilització del sistema de transport públic entre la població i mesures per al foment de la cultura de la mobilitat sostenible entre els ciutadans.

 

  • Elaborar les propostes de millora de la seguretat en el transport.

 

  • Fer propostes per a l'ús racional de les vies i de l'espai públic en aspectes com l'aparcament, les àrees de vianants o la implantació de carrils reservats per al transport públic o les bicicletes.

 

  • Proposar i participar en el disseny de la política de finançament, tant de la mobilitat del Penedès com de la Catalunya Central, respectivament.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined