sanitari

El Govern concedeix una subvenció d'1,6 milions a l'Oficina Regional Europea de l'OMS per a projectes sanitaris a Catalunya

query_builder   15 desembre 2020 15:13

event_note Nota de premsa

El Govern concedeix una subvenció d'1,6 milions a l'Oficina Regional Europea de l'OMS per a projectes sanitaris a Catalunya

El Govern ha autoritzat el Departament de Salut a concedir una subvenció d’uns 1,6 milions d’euros a l’Oficina Regional Europea de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), per al desenvolupament de l’oficina de projectes sanitaris a Catalunya.

 

L’Oficina Regional per Europa de l’OMS, amb seu a Copenhagen, té quatre oficines deslocalitzades a les ciutats de Bonn, Venècia, Atenes i Barcelona, que són les responsables de diverses especificitats temàtiques. A més, fruit de la darrera reorganització de l’Oficina Regional per a Europa, el paper de les oficines ha quedat reforçat i han augmentat les seves competències dins l’organigrama de l’OMS Europa. Disposar a Barcelona de l’Oficina de l’OMS amb reconeixement internacional és dotar Catalunya d’un organisme de les Nacions Unides de primer ordre.

 

Alhora, l’existència de l’Oficina de l’OMS a Catalunya, ha facilitat que diverses institucions i organitzacions del sector de la salut hagin esdevingut Centres Col·laboradors de l’OMS i ha permès la participació de professionals catalans en projectes internacionals i de recerca liderats per l’OMS. Es tracta d’una línia estratègica d’actuació en sintonia amb la política del Govern d’internacionalització de Catalunya.