El conseller Tremosa avui en el debat final als Projectes de llei de Facilitació de l'activitat econòmica, i de les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEUs)

PARLAMENT

Conseller Tremosa: "La Llei de facilitació de l'activitat econòmica beneficiarà pràcticament totes les empreses i autònoms del país, ens posem a l'alçada de la revolució digital"

query_builder   17 desembre 2020 13:23

event_note Nota de premsa

PARLAMENT

Conseller Tremosa: "La Llei de facilitació de l'activitat econòmica beneficiarà pràcticament totes les empreses i autònoms del país, ens posem a l'alçada de la revolució digital"

El conseller Tremosa avui en el debat final als Projectes de llei de Facilitació de l'activitat econòmica, i de les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEUs)
El conseller Tremosa avui en el debat final als Projectes de llei de Facilitació de l'activitat econòmica, i de les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEUs)
  • En el debat final de la llei, el conseller d’Empresa i Coneixement ha explicat que amb la nova norma “els autònoms i les empreses només hauran de presentar les dades un cop, i serviran per oferir serveis proactius, adaptats a cada necessitat”
  • La llei, que estableix un nou model de relació empresa-administració, suposarà un estalvi de més de 38 milions d’euros anuals per als agents empresarials
  • En el ple també s’ha celebrat el debat final de la Llei de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs), que “marcaran un abans i un després en els nostres models de ciutats”
  • La Llei de les APEUs assenta les bases d’un nou model de gestió basat en la col·laboració publicoprivada en àrees de concentració d’activitat empresarial, ja sigui de caràcter comercial, turístic, industrial i/o de serveis
  • Ambdós projectes de llei es votaran demà al ple del Parlament

 

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assenyalat que la Llei de facilitació de l’activitat econòmica “és més necessària que mai, i beneficiarà la pràctica totalitat de les empreses i autònoms” del país. En el debat final del Projecte de llei de facilitació de l’activitat econòmica celebrat avui al ple del Parlament, Tremosa ha destacat que “ara li toca a l’Administració posar-se a l’alçada de la revolució digital que estem vivint”.  

Tremosa ha explicat que amb aquesta llei “volem aconseguir una gestió integral de les dades de les empreses i autònoms, reduir les càrregues administratives i minimitzar la intervenció administrativa”. Així mateix, ha destacat que “els autònoms i les empreses només hauran de presentar les dades una vegada, i serviran per oferir serveis proactius, adaptats a cada necessitat”.

El conseller ha celebrat “la incorporació de l’Ajuntament de Barcelona a la Finestreta Única Empresarial” prevista a la llei en el termini de 12 mesos, i ha convidat “l’administració de l’estat a unir-se també a la FUE, perquè entenem que els processos de consolidació administrativa faran mes fàcil i àgil la relació entre l’empresa i les administracions”.

Aquesta llei, que es votarà demà, redueix càrregues burocràtiques, minimitza la intervenció administrativa, estableix per defecte la relació digital entre empreses i administracions, fixa que empreses i autònoms hagin d’aportar les seves dades una única vegada per a tots els tràmits. També ofereix serveis digitals a les empreses de forma proactiva, un cop analitzades les dades aportades. També crea una autopista administrativa per a projectes estratègics, reduint a la meitat el temps necessari per implantar iniciatives empresarials que aportin valor afegit.

La norma beneficiarà 362.000 treballadors autònoms, el 91% dels autònoms de Catalunya, i 564.000 empreses, el 89% de les empreses del país, que ocupen 2,8 milions de persones treballadores. Així mateix, suposarà un estalvi de 38,4 milions d’euros anuals a empreses i autònoms.

Debat final al Projecte de llei de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs)

En el ple també s’ha celebrat el debat final de la Llei de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs), “una eina per facilitar l’activitat econòmica i comercial que pot marcar un abans i un després dels nostres models de ciutat i que vol aconseguir que tots els sectors implicats s’impliquin i participin” en la revitalització de les àrees comercials.

Amb aquesta llei, ha explicat Tremosa, “volem fomentar la col·laboració públicoprivada, millorar la professionalitat i la competitivitat a través d’una major representativitat del territori i prestigiar el comerç en els centres de les nostres ciutats que defineix el model comercial de Catalunya”.

El conseller d’Empresa i Coneixement ha destacat que la llei “és la primera llei a l’estat espanyol en aquest àmbit, i pretén consolidar el nostre model de ciutat compacta, complexa, però cohesionada que defineix el model de comerç català”. Així mateix ha remarcat “l’oportunitat de posar aquesta llei sobre la taula en un moment en què estem veiem en molts altres països com n’és de fàcil el procés de desertització del centre d’una ciutat, perquè els comerços fugen”.

La Llei de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs), que es votarà demà,  assenta les bases d’un nou model de gestió basat en la col·laboració publicoprivada en àrees de concentració d’activitat empresarial, ja sigui de caràcter comercial, turístic, industrial i/o de serveis. Les APEUs s’inspiren en el model d’èxit dels Business Improvement Districts (BIDs), implementats des de fa 50 anys.

Segueix-nos a les xarxes_________________________________________________________