La consellera de Cultura fa una visita territorial a Olot i Girona

query_builder   17 desembre 2020 18:08

event_note Nota de premsa

La consellera de Cultura fa una visita territorial a Olot i Girona

  • A Olot, la consellera i l’alcalde, Pep Berga, han repassat diverses iniciatives culturals estratègiques com el Sismògraf, la Residència Faber o el Festival MOT
  • A Girona, la consellera ha visitat el Museu Arqueològic de Girona,  s’ha reunit amb el president de la Diputació, Miquel Noguer, ha visitat el Monestir de Sant Daniel i, finalment, l’Ajuntament
Girona

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha visitat aquest matí la ciutat d’Olot, a la comarca de la Garrotxa, on s’ha reunit amb el consistori acompanyada de la directora dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Carme Renedo.

Durant la visita, la consellera i els representants municipals han tractat les principals iniciatives culturals del municipi. Entre d’altres, han parlat del festival de dansa Sismògraf, que va néixer l’any 2009 amb la voluntat d’agrupar en un cicle les propostes de dansa que es feien dins la programació cultural de la ciutat d’Olot; la Residència Faber d'arts, ciències i humanitats inaugurada la tardor de 2016 i dirigida per Francesc Serés; o el MOT, el festival literari organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Girona i l’Ajuntament d’Olot, que es porta a terme cada any durant el mes d’abril i té com a tret identificador l’excel·lència en els seus ponents i les seves propostes.

Durant la trobada, la consellera ha destacat que “Olot és una ciutat pionera en projectes culturals innovadors, ja amb dimensió nacional, com evidencien aquestes iniciatives perfectament consolidades”. Amb l’alcalde, Pep Berga, també han parlat de la necessitat de transformació de la biblioteca i els propers passos per a fer-ho possible. 

Visita al MAG
La consellera de Cultura s’ha desplaçat posteriorment a les instal·lacions del Museu d’Arqueologia de Girona, on ha visitat els laboratoris d’arqueologia subaquàtica i diverses dependències del centre acompanyada per la directora general del Patrimoni, Elsa Ibar.

Ha seguit la visita territorial a la Diputació de Girona, on s’ha entrevistat amb el seu president, Miquel Noguer, per tractar qüestions relacionades amb els equipaments culturals gironins, com les biblioteques i els monuments. També ha visitat el Monestir de Sant Daniel, on ha estat rebuda per la priora administradora de la institució, Mare Maria Assumpció Pifarré.

La consellera ha donat per acabada la visita territorial a l’Ajuntament de Girona, on s’ha reunit amb l’alcaldessa, Marta Madrenas i el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, i ha conclòs que “El municipalisme és clau en el present i el futur de la nostra societat. És evident que treballar en xarxa i constructivament entre administracions ens permet donar una resposta més efectiva i àgil a la ciutadania”