Altres acords

Altres Acords de Govern

query_builder   8 juny 2010 13:49

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

 
El portal Feina Activa i les oficines de treball publicitaran les ofertes de treball de l'Administració

El Govern ha acordat publicitar les ofertes de treball de l’Administració de la Generalitat a través del portal Feina Activa i de la Xarxa d’oficines de Treball. Mitjançant aquest acord es farà publicitat de les ofertes del personal interí i laboral temporal dels departaments i dels organismes autònoms, empreses públiques i entitats de dret públic sotmeses a dret privat de l’Administració de la Generalitat.
 
L’acord proposa que la publicitat de les ofertes es faci de forma complementària als sistemes vigents i sense perjudici dels processos establerts en la matèria de Funció Pública i d’’acord amb els convenis col·lectius. L’acord pres avui no inclou les borses de treball del personal docent i de salut, atès que tenen una regulació específica.


El Govern referma el suport al foment de l’esport
 
El Govern ha aprovat una subvenció de 1.480.000 euros per aquest 2010 a la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) amb l’objectiu de donar suport a la gestió de les entitats federades i promoure l’activitat poliesportiva territorial.  
 
La Unió de Federacions Esportives de Catalunya és l’entitat representativa del conjunt de les federacions esportives catalanes. Entre les seves funcions i objectius hi ha la promoció, la defensa i la representació de l’esport català, i la col·laboració amb totes les entitats i organismes públics i privats per desenvolupar i millorar l’esport a Catalunya.
 
També en l’àmbit esportiu, el Govern també ha aprovat una subvenció de 330.000 euros per a l’Associació Esportiva de Joves Dirigents Catalans que preveu l’organització de trobades territorials i nacionals d’esport escolar; la promoció dels valors ciutadans i del voluntariat entre els dinamitzadors (alumnes) esportius escolars, així com dels hàbits saludables vinculats a l’esport.  Fundada l’octubre de 2007, l’Associació de Joves Dirigents (Jo – DiC) sorgeix del Pla Català de l’Esport Escolar (PCEE) com a entitat independent i amb l’objectiu d’agrupar a totes i tots els joves Dinamitzadors catalans.  Durant aquest curs, el cinquè en què s’implanta, hi ha 200.000 alumnes participants a tot Catalunya, procedents de 1.141 centres educatius, dels quals 400 són d’educació secundària, 638 de primària, i 103 escoles concertades. El Pla Català té com a objectiu superar els baixos índexs de participació que presenta l’esport escolar fora de l’horari lectiu dins de cada centre, fomentar l’esport femení i combatre l’obesitat entre els més joves.
 
 
Subvenció a l’Associació Amics de la Bressola pel foment del català
 
El Govern ha aprovat una subvenció a l’Associació Amics de la Bressola per un import de 594.510 euros per realitzar projectes educatius de la Bressola i activitats  relacionades amb l’ensenyament en català als territoris de la Catalunya nord durant aquest any 2010.  L’entitat compta amb 7 escoles de primària i una de secundària i més de 700 alumnes matriculats l’actual curs acadèmic.
 
L’Associació Amics de la Bressola és l’entitat que aglutina i canalitza des del Principat tots els suports econòmics cap als projectes de la Bressola. Des de fa més d’una dècada compta amb el suport de la Generalitat.
 
 
L’entitat Associació Casal Català de San Rafaelrep el reconeixement oficial del Govern
 
El Govern ha donat reconeixement oficial a l’Associació Casal Català de San Rafael d’Argentina. Amb aquest reconeixement ja són 125 les comunitats catalanes de l’exterior (CCE) que treballen amb el suport del Govern per projectar Catalunya al món.
 
Aquesta associació podrà beneficiar-se d’un ampli catàleg de serveis per part de la Generalitat com l’enviament de publicacions periòdiques catalanes, l’organització de cursos de català, ajuts a la creació de pàgines web, beques per a estudis de postgrau a Catalunya, estades a Catalunya destinades a joves, exposicions internats o descomptes per poder veure la Televisió de Catalunya Internacional (TVCi), entre d’altres.
 
Les Comunitats Catalanes de l’Exterior és el terme que designa aquelles agrupacions privades de gent catalana i estrangera catalanòfila arreu del món (casals, centres catalans, agrupacions acadèmiques i empresarials, etc.) que el Govern ha reconegut per acord oficial. Aquestes entitats tenen com a objectius principals la promoció de Catalunya entre la societat civil i el suport a la gent catalana resident a l’exterior de Catalunya. Actualment, són essencialment una finestra cultural de Catalunya en la terra que les acull. Actualment la presència de comunitats a l’exterior oficialment reconegudes pel Govern de la Generalitat és de 125 a gairebé 40 països d’arreu del món.
 
 
Concessió de ràdio municipal a l’Ajuntament del Pla de Santa Maria
 
El Govern ha acordat atorgar la concessió definitiva per a la prestació del servei públic de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència a l’Ajuntament del Pla de Santa Maria (Alt Camp).
 
El municipi ja disposava de la concessió provisional d’una emissora de freqüència modulada de tipus municipal des de 1992. Després de l’aprovació dels projectes tècnics de les emissores i de la inspecció tècnica de les instal·lacions, el Govern ha procedit a l’atorgament definitiu de la concessió a la ràdio municipal. 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined