escola

El Govern aprova la nova Classificació catalana d'educació 2020 (CCED-2020)

query_builder   22 desembre 2020 15:08

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la nova Classificació catalana d'educació 2020 (CCED-2020)

El Govern ha aprovat la nova Classificació catalana d’educació (CCED-2020), que fa possible la comparació de resultats entre operacions estadístiques i assegura la comparabilitat internacional. L’evolució notable que ha experimentat l’educació en les dues darreres dècades ha fet necessària una revisió completa de l’estructura de l’antiga CCED-2000 per tal de disposar d’un sistema de codificació que permeti el tractament de la informació sobre educació i formació de manera uniforme amb finalitats estadístiques.

 

La CCDE-2020 s’adapta a la Classificació internacional normalitzada d'educació 2011 (CINE-2011), aprovada per la 36a Conferència General de l’Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO), d'àmbit internacional, i a la nova Classificació nacional d’educació 2014 (CNED-2014), d'àmbit estatal. Ha estat elaborada per l’Institut d’Estadística de Catalunya amb l’assessorament terminològic del Termcat, alhora que incorpora les propostes dels organismes que produeixen estadística oficial, principalment els departaments de la Generalitat de Catalunya.

 

Les classificacions estadístiques oficials són instruments estadístics necessaris per a la recollida, el tractament i la difusió de dades per tal de garantir la comparabilitat de la informació en l'espai i el temps. Actualment, el Sistema estadístic de Catalunya disposa d’aquests instruments estadístics relatius a activitats econòmiques, productes per a activitats, productes per al comerç internacional, productes per al consum, ocupacions o professions, malalties i nivells educatius.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined