covid

El Govern atorga 460.000 euros l'Ajuntament de Lleida per finançar els equipaments destinats a persones amb Covid-19

query_builder   22 desembre 2020 15:09

event_note Nota de premsa

El Govern atorga 460.000 euros l'Ajuntament de Lleida per finançar els equipaments destinats a persones amb Covid-19

  • El consistori va realitzar actuacions extraordinàries per assistir persones temporeres arribades a la comarca buscant feina de recol·lecció de fruita i davant el brot virulent del virus a la comarca 


El Govern ha concedit una subvenció de 461.130 euros a l’Ajuntament de Lleida per sufragar les despeses derivades de la necessitat extraordinària de posar en funcionament equipaments per aïllar persones afectades a partir de l’1 de maig d’enguany pel rebrot de la Covid-19.


En plena pandèmia de la Covid-19, moltes persones sense contracte laboral ni allotjament previs van acudir al municipi de Lleida a la recerca de feines temporeres de recol·lecció de la fruita. Aquest fet va provocar l’aparició d’un brot virulent de Covid-19 a la zona. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Lleida va realitzar actuacions extraordinàries d’allotjament, confinament i assistència mèdica i social per a aquestes persones per garantir la salut pública del municipi. En total, l’Ajuntament va habilitar dos pavellons de la Fira de Lleida, amb 14.563 pernoctacions de persones necessitades de confinament i allotjament, i assistència mèdica i social.


Aquesta subvenció s’emmarca en l’acord aprovat pel Govern el 14 de juliol passat, segons el qual s’instava, a través del Departament de la Presidència, a donar suport amb un import total de 2,5 milions d’euros als ens locals de la comarca del Segrià per poder fer front a les despeses imprevistes que ha generat la pandèmia de la Covid-19 en aquesta zona. L’Ajuntament de Lleida ha demanat una subvenció de 461.130 euros, dels quals 443.284 són per a despeses corrents i 17.845 per a despeses d’inversió. 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined