teixit empresarial

El Govern concedeix 2,5 milions d'euros a les cambres de comerç per donar resposta a les necessitats generades per la Covid-19 en el teixit empresarial del país

query_builder   22 desembre 2020 15:09

event_note Nota de premsa

El Govern concedeix 2,5 milions d'euros a les cambres de comerç per donar resposta a les necessitats generades per la Covid-19 en el teixit empresarial del país

  • La partida contribuirà a garantir la viabilitat i continuïtat de les empreses amb accions com l’assessorament i l’acompanyament per buscar recursos financers per compensar la pèrdua de negoci o fer prospectiva de nous mercats i sectors

 

El Govern ha autoritzat el Departament d’Empresa i Coneixement a concedir una subvenció de 2,5 milions d’euros al Consell General de Cambres de Catalunya. L’objectiu és que aquests recursos es distribueixin entre les 13 cambres de comerç catalanes per donar resposta a les necessitats que l’impacte de la Covid-19 ha generat en el teixit empresarial del país. Aquests ajuts han de permetre a les cambres prestar nous serveis de suport a les empreses afectades per la Covid-19.

 

La voluntat és que les cambres contribueixin a la viabilitat i continuïtat de les empreses a partir d’accions com l’assessorament i l’acompanyament a l’hora de buscar recursos financers per compensar la pèrdua de negoci, de fer prospectiva en nous mercats i sectors o de redefinir la pròpia estratègia de negoci. Alguns d’aquests serveis ja s’han començat a oferir amb la campanya “Que cap empresa tanqui/Activa, Aixeca, Accelera el teu negoci”.

 

La partida també contribuirà a sufragar les despeses dels ens camerals per adaptar la prestació dels serveis a la situació sanitària. A més de les mesures de protecció per al seu personal i les persones usuàries, cada Cambra ha desenvolupat diferents projectes i nous formats per seguir amb la seva activitat, fet que ha suposat una despesa addicional en eines informàtiques i de suport per poder realitzar actuacions telemàtiques com ara webinars de formació, sistemes d’informació d’àmbit legislatiu i d’ajudes o mecanismes de posada en relació empreses per trobar solucions cooperatives, com la Llotja Virtual.

 

Finalment, l’ajut també ha de mitigar la davallada d’ingressos de les cambres perquè puguin continuar la prestació del serveis a les empreses, en l’exercici de les funcions públiques que els encomana la normativa. L’impacte de la Covid-19 en l’activitat econòmica ha provocat una baixada dels recursos que els ens camerals obtenen gràcies als seus serveis. Compensar aquest descens dels ingressos pretén garantir la capacitat de les cambres de seguir atenent la demanda de suport per part de les empreses, en especial les sobrevingudes per la pandèmia. 

 

El Govern materialitza així l’acord del 8 de setembre passat en què va establir dotar de recursos addicionals les cambres de comerç per donar resposta a les necessitats empresarials motivades per l’impacte de la Covid-19 en l’activitat econòmica. Tant l’estat d’alarma com les diferents mesures administratives que s’han activat per fer front a la pandèmia han generat un increment de les necessitats d’atenció i servei a les empreses arreu del territori. Les cambres de comerç catalanes són un dels instruments que ha de contribuir a alleugerir l’impacte negatiu provocat per la Covid-19 i afavorir la continuïtat de l’activitat productiva i el manteniment de l’ocupació, donades les capacitats tècniques dels ens camerals, els seus coneixements i la seva implantació territorial. A les cambres hi estan adscrites totes les empreses que exerceixen activitats comercials, industrials, de serveis o navilieres, fet que suposa un total de 681.921 empreses actives arreu del país.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined