061

El Govern articula el mecanisme per assumir el cost de les trucades al 061 des de l'inici de la pandèmia a Catalunya

query_builder   22 desembre 2020 15:09

event_note Nota de premsa

El Govern articula el mecanisme per assumir el cost de les trucades al 061 des de l'inici de la pandèmia a Catalunya

  • Els departaments de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Salut signaran un conveni amb les empreses operadores de telefonia, que establirà la gratuïtat de la línia fins al juny del 2021

 

  • El Govern retornarà a les companyies la despesa generada pels serveis prestats a partir del 14 de març, data en què va entrar en vigor l’estat d’alarma.

 

  • La mesura beneficiarà tots els usuaris d’aquest servei, independentment de quina sigui la seva companyia telefònica

 

El Govern ha aprovat autoritzar els departaments de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, de Polítiques Digitals i Administracions Públiques i de Salut a signar un conveni amb les empreses operadores de telefonia, a través del qual l’Executiu assumirà el cost de les trucades al 061 mentre siguin vigents les mesures establertes pel PROCICAT.

 

El conveni se subscriurà amb totes les operadores del mercat, incloses les companyies que el 20 de març del 2020 van signar l’Acord per a la competitivitat de les persones i empreses amb l’Estat, és a dir, que beneficiarà tots els usuaris d’aquest servei, independentment de quina sigui la seva empresa subministradora de telefonia.

 

En concret, el Govern retornarà a les companyies la despesa generada pels serveis prestats a partir del 14 de març, data en què va entrar en vigor l’estat d’alarma. Aquesta iniciativa afectarà tant les empreses que no han repercutit el cost del servei als seus clients com les que l’han cobrat però es comprometin a compensar-lo en facturacions posteriors. En el cas de les empreses signants de l’Acord amb l’Estat, el punt de partida per calcular la despesa subvencionable serà la data en què va decaure aquest Acord.

 

El cost estimat de la mesura, que en tots els casos preveu la gratuïtat de la línia fins al juny del 2021, és d’uns 900.000 euros, que seran assumits íntegrament per la Generalitat de Catalunya.

 

La Generalitat protegeix la ciutadania

 

Una de les primeres mesures que el Govern va aprovar a l’inici de la pandèmia va ser la gratuïtat del telèfon 061, a través del Decret llei 6/2020, de 12 de març. Moltes de les disposicions que es van aprovar amb posterioritat per pal·liar els efectes de la pandèmia van decaure quan es va aixecar l’estat d’alarma, però la gratuïtat del 061 continua vigent. És per això que el Govern ha decidit establir un mecanisme de subvencions per abonar a les empreses de telefonia les trucades no cobrades des del 12 de març i les que es continuaran fent en un futur, fins que ho determini el PROCICAT.

 

Aquesta iniciativa s’emmarca en la voluntat del Govern de garantir als ciutadans el dret a la informació en situacions de crisi i millorar les eines que tenen al seu abast per fer més suportables els efectes de la pandèmia generada per la Covid 19. Amb el nou mecanisme, les operadores no hauran d’assumir pèrdues perquè la Generalitat arbitrarà aquest instrument compensatori per protegir la ciutadania durant els mesos que duri la pandèmia.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined