laboratori

El Govern concedeix una subvenció de 435.000 euros a la Fundació Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona)

query_builder   29 desembre 2020 15:53

event_note Nota de premsa

El Govern concedeix una subvenció de 435.000 euros a la Fundació Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona)

  • L’IRB Barcelona, el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) van ser designats centres on desenvolupar el Programa de Detecció Massiva de Covid-19

 

El Govern ha autoritzat el Departament de Salut a concedir una subvenció directa a la Fundació Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona) per un import de 435.335 euros, per atendre les despeses realitzades per l’entitat en el desenvolupament del Programa de detecció Massiva COVID-19 (Programa Orfeu).

 

Davant la crisi sanitària per la SARS-CoV-2, el Govern va crear el 7 d’abril de 2020 el Programa de Detecció Massiva de Covid-19, amb l’objectiu de complementar la capacitat del sistema de salut de disposar de tests de diagnòstic del coronavirus. En aquest sentit, es va designar l’IRB Barcelona, juntament amb el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), com a centres on desenvolupar el Programa Orfeu.

 

L’IRB Barcelona va ser creat per Acord del Govern el 2005 amb la finalitat de promoure i desenvolupar la recerca bàsica i aplicada de qualitat, i el desenvolupament de noves tecnologies o tècniques en l’àmbit de la recerca mèdica. Aquesta entitat està integrada per la Generalitat mitjançant el Departament de Salut i el Departament d’Empresa i Coneixement i la Universitat de Barcelona.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined