SIE Figueres

Nou servei per atendre dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles a Figueres

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha visitat l'equipament que donarà servei a l'Alt Empordà

query_builder   29 desembre 2020 16:35

event_note Nota de premsa

Nou servei per atendre dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles a Figueres

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha visitat l'equipament que donarà servei a l'Alt Empordà

SIE Figueres

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha visitat avui el nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) a l’Alt Empordà, que va entrar en funcionament el mes de novembre i que ja ha atès 22 dones. Aquest recurs, ubicat a Figueres, compta amb un equip de 9 professionals integrat per persones titulades en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret, que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també a les seves filles i fills a càrrec. En aquest sentit, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani ha destacat que “els SIE fan una atenció absolutament personalitzada cas per cas. Les treballadores tenen una mirada interdisciplinar per evitar la revictimització de les dones, és a dir, per evitar que hagin d’explicar 3 o 4 vegades la mateixa situació i no hi ha un màxim de visites.”

El SIE de Figueres atèn totes les dones i els seus fills i filles, que ho necessitin, de l’Alt Empordà i la Garrotxa. Entre aquest nou servei i el que ja existeix a Salt ja cobriran la totalitat de la demarcació de Girona. Des de principis d’any fins ara, el SIE de Salt ha atès 756 dones i 373 fills i filles i el total de Serveis d’Intervenció Especialitzada en violència masclista a Catalunya han atès més de 6.000 dones i més de 1.400 fills i filles. Els SIE ofereixen un servei gratuït d’atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que en situació de violència masclista, i també als seus fills i filles. L'accés a aquest servei es fa per iniciativa de les pròpies dones o a través de la xarxa d'atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència, els serveis de salut d'atenció primària, els serveis socials i les organitzacions i grups de dones.

Durant la visita, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani ha també ha explicat que: “el SIE de Figueres ens permet completar el mapa de serveis per a la reparació i recuperació per a dones en situació de violència masclista.” Actualment hi ha 16 SIE a Catalunya: Terrassa, Sant Boi de Llobregat, Figueres, Barcelonès Nord, Vilanova i la Geltrú, Catalunya Central-Manresa, Granollers, Sabadell, Baix Llobregat, Mataró, Catalunya Central-Igualada, Gironès, Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida i Alt Pirineu.

206 places en serveis residencials per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles

Actualment hi ha 156 places al Serveis Substitutoris de la Llar per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles, a aquestes 156 places, cal sumar-hi també les 50 places als Serveis d’Atenció i Recuperació, un altre tipus de recurs residencial per a dones en situació de violència masclista.