Foto

El conseller Sàmper presideix la primera reunió del nou Consell de la Policia

query_builder   22 gener 2021 14:20

event_note Nota de premsa

El conseller Sàmper presideix la primera reunió del nou Consell de la Policia

  • El director general de la Policia ha anunciat que properament es començarà a implementar la nova uniformitat pels efectius de seguretat ciutadana
  • Al llarg de l’any en curs la meitat dels efectius de seguretat ciutadana rebran la nova uniformitat, mentre l’altra meitat el rebrà al llarg de 2022
  • La nova uniformitat no només en modernitza la imatge sinó que s’actualitza a teixits tècnics molt més adaptats a la funció policial, molt més transpirables, flexibles i aïllants tèrmicament i contra el vent
Foto

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha presidit aquest matí la primera  reunió del nou Consell de la Policia resultant de les darreres eleccions sindicals del cos de Mossos d'Esquadra de l’11 de març de 2019. La reunió, que ha estat per via telemàtica, ha comptat amb la presència de representants de totes les organitzacions sindicals així com de la secretaria general del Departament, Beth Abad, el director general de la Policia, Pere Ferrer, el director d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, la directora de l’Institut de Seguretat Pública, Montserrat Royes el subdirector general d'Administració i Serveis,  Eusebi Del Olmo, la subdirectora de RRHH, Esperanza Cartiel, i el major  del CME, Josep Lluís Trapero, entre d’altres.

Després de mesos d’interrupció fruit de contenciosos judicials sobre els resultats de les mateixes, finalment s’ha pogut dur a terme la constitució d’un nou Consell de la Policia format per les organitzacions sindicals que han obtingut representació.

Donada la quantitat de punts de l’ordre del dia, la reunió del Consell s’ha interromput al cap de 4 hores i es reprendrà en uns dies per acord dels presents.

En la seva intervenció, el conseller Sàmper ha posat de manifest que hem tancat un any complicat i ha agraït la feina de tots els professionals en una situació tan complicada com la provocada per la pandèmia que patim.

Per la seva banda, durant la seva intervenció, el director general de la Policia, Pere Ferrer, ha anunciat la implementació de la nova uniformitat del cos de Mossos. Ferrer ha anunciat que es preveu que la nova uniformitat estigui disponible pel 50% de la plantilla dels agents de Seguretat Ciutadana (USC) al llarg de 2021 i per la l’altra meitat durant el 2022.

La nova uniformitat no només en modernitza la imatge sinó que s’actualitza a teixits tècnics molt més adaptats a la funció policial, molt més transpirables, flexibles i aïllants tèrmicament i contra el vent. S’ha buscat més confortabilitat a les necessitats de mobilitat i de condicions meteorològiques que necessiten els efectius del cos.

Les novetats més destacables són els nous pantalons elàstics amb  folres interiors desmuntables, paravents, per tal que l’agent pugui adaptar-se a les diferents condicions meteorològiques; les noves caçadores tècniques amb desmuntable tèrmic adaptades per a la realització d’activitats de tipologies diverses amb l’objectiu de protegir contra el fred. Aquesta jaqueta tindrà una gran capacitat aïllant, paravent però a la vegada serà transpirable per a que permeti la sortida de la humitat del cos i amb capacitat impermeable suficient per a ser utilitzada com a capa exterior en funció de la meteorologia. Aquesta peça substituirà l’actual polar, no la peça d’aigua (anorac) i només tindrà butxaques a les mànigues perquè l’armilla antibales ha de poder-se sobreposar i el que continguessin les butxaques podria afectar a la seguretat i confortabilitat dels agents.

Altres peces de la nova uniformitat són la “gorra operativa” de teixit tècnic i composta de casc, banda i visera pensada per a la realització de les tasques pròpies de la funció policial; les camises de màniga llarga i curta confeccionades ambdues en dues versions: home i dona.

La reunió ha servit també per posar en valor el gran esforç pressupostari que ha fet el Departament d’Interior a través de la Direcció General de la Policia (DGP) en la lluita contra la Covid-19. La DGP ha invertit prop de 9 milions d’euros en tramitacions d’urgència per implementar les mesures d’higiene tant en les comissaries com en els vehicles per combatre l'epidèmia així com a gestió i realització de proves PCR en els casos que sigui preceptiu.

També s’ha destacat l’esforç inversor pel que fa a recursos humans amb la convocatòria de promocions internes i d'especialització i també noves promocions d’accés al cos.