Imatge de recurs

Trenta-vuit detinguts durant els aldarulls i actes vandàlics d'aquesta nit a Barcelona, Tarragona i Lleida

query_builder   20 febrer 2021 23:27

event_note Nota de premsa

Trenta-vuit detinguts durant els aldarulls i actes vandàlics d'aquesta nit a Barcelona, Tarragona i Lleida

· Grups de violents han aprofitat la situació de disturbis i aldarulls per fer múltiples actes de pillatge a botigues del centre de Barcelona
· Els llançaments de pedres i objectes contundents no han estat només contra les línies policials sinó que també han provocat danys al Palau de la Música i a la Borsa
· Amb les dades provisionals de detencions d’avui ja són 95 les persones detingudes en el marc dels actes vandàlics que s’han produït a Catalunya

Avui dissabte diverses manifestacions arreu de Catalunya han acabat amb incidents greus i llançament de pedres i objectes contundents contra les línies policials i diverses dependències policials. A més, a Barcelona els esvalotadors han aprofitat les situacions de tensió per fer actes de pillatges en nombroses botigues del centre de la ciutat.

A la tarda, abans de l’inici de les manifestacions a Barcelona els mossos han fet control dels accessos al centre de la ciutat i en diferents filtres s’han intervingut cúters, pirotècnia i caniques.  

Un cop iniciades les principals manifestacions, a Barcelona un grup de violents han agafat pedres i han fet llançaments contra la seu del Cos Nacional de Policia i també contra el Palau de la Música on han trencat els vidres.

Passades les 20.00h els violents han fet llançaments massius de pedres i barricades amb contenidors a Pau Claris i Gran Via. Ha estat en el marc d’aquests aldarulls que grups violents han aprofitat per vandalitzar botigues i robar al seu interior. En aquest sentit, fins a set botigues de l’entorn del Passeig de Gràcia han patit actes de pillatge.

Sobre les 20.25h s’ha tingut coneixement que unes 500 persones s’havien concentrat davant la Borsa de Barcelona i estaven cremant contenidors al davant. El foc ha afectat també l’edifici de la Borsa fins que agents de la Brigada Mòbil han pogut assegurar la zona i permetre l’entrada dels bombers per apagar el foc.

Pel que fa a les destrosses també han cremat motocicletes a Plaça de Catalunya. S’han produït llançament de pedres a les furgonetes d’ordre públic quan circulaven pel carrer Aragó.

Durant el dispositiu policial, s’ha identificat un jove que durant dues hores ha enfocat amb un làser els pilots de l’helicòpter, amb el greu risc que això suposa per als agents i per la ciutadania.

Finalment, la xifra provisional de detinguts durant el dispositiu policial d’avui és de 38 persones detingudes, de les quals 35 s’han fet a Barcelona, alguns amb col·laboració amb agents de la Guàrdia Urbana, dos detinguts menors d’edat a Tarragona i un altre menor detingut a Lleida. En la majoria dels casos les detencions s’han fet per desordres públics.

Incidents i detinguts també a Tarragona i Lleida

A Tarragona, un grup que s’havia concentrat a la plaça de la Font ha anat fins a la Plaça Imperial on han fet llançaments de pedres, ampolles i pintura a la Subdelegació del Govern. Posteriorment, han vandalitzat una entitat bancària del centre de la ciutat i han cremat diversos contenidors. El grup de violents ha anat fins a l’Audiència Provincial on han llençat pedres a la línia policial i han trencat els vidres d’una sucursal bancària. En el marc d’aquests incidents, els mossos han detingut dos menors d’edat per desordres públics i desobediència. Durant els aldarulls tres mossos han resultat ferits per l’impacte de pedres.

A Lleida un grup de 600 persones han anat fins a la comissaria de la Guàrdia Urbana on han fet llançament de llaunes i ous a la línia policial. Posteriorment s’han desplaçat fins a la Subdelegació on també han fet llançaments de pedres contra la línia policial feta per agents del Cos Nacional de Policia. La gravetat dels incidents ha anat en augment i sobre les 21.00 hores un grup d’esvalotadors ha fet un llançament massiu de pedres contra la Brigada Mòbil.