NOMENAMENTS

query_builder   18 setembre 2007 16:28

event_note Nota de premsa

NOMENAMENTS

 
NOMENAMENTS
 
El Govern de la Generalitat ha nomenat Bernat Joan i Marí nou secretari de Política Lingüística, en substitució de Miquel Pueyo i París, que passa a ocupar el càrrec de delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida.
 
Així mateix, Sara Berbel Sánchez ha estat nomenada directora general d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball i, finalment, Carme López i Pol, nova directora de Planificació del Comissionat per a Universitats i Recerca.
 
 
Miquel Pueyo i París, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida
 
Nascut a Lleida el 1957. És doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Des de 1979, és professor de sociolingüística i política lingüística de la Universitat de Lleida.
 
Ha publicat una dotzena de llibres (dos d’aquests, distingits amb els premis d’assaig “Xarxa” i “Rovira i Virgili”) i diversos articles científics relacionats amb la seva activitat acadèmica, amb el llenguatge no verbal i amb les relacions entre els processos de modernització i l’expansió de les llengües estatals, a Europa, entre els segles XVIII i XX.
 
Entre 1988 i 1995, va ser diputat del Parlament de Catalunya, on va presidir les comissions de la Sindicatura de Greuges i de l’Estudi de les Dificultats del Llenguatge de Signes.
 
Ha estat director de Planificació Lingüística de la Secretaria de Política Lingüística del govern de Catalunya i president del Consorci per a la Normalització Lingüística a Catalunya. El gener de 2005 va ser nomenat Secretari de Política Lingüística de la Generalitat.
 
 
Bernat Joan i Marí, secretari de Política Lingüística
 
Nascut a Eivissa el 1960. És doctor en Filologia Catalana, sociolingüista i escriptor.
 
Ha participat com a ponent en diversos seminaris i congressos i ha coordinat investigacions en sociolingüística. Entre els anys 1991 i 2003 ha estat coordinador del Seminari Permanent de Llengua Catalana i Sociolingüística Aplicada del Centre de Professorat d’Eivissa. Ha estat membre de la junta directiva de l’Associació d’Escriptors de Llengua Catalana (2000-2002) i des del 2003 forma part de la junta directiva del Consell Social de la Llengua Catalana a les Illes Balears. Compta amb una vuitantena de publicacions, especialment d’assaig, però també de teatre o novel·la. Aquest 2007 ha guanyat l’últim premi Francesc Ferrer i Gironès amb l’assaig Una excursió atípica.
 
En el terreny polític, el nou secretari de Política Lingüística ha estat diputat al Parlament Europeu per la Coalició Europa dels Pobles des del 2004 i fins el passat mes de juny, període durant el qual ha destacat per portar a la cambra europea diverses iniciatives a favor del català. A les eleccions generals de 1993 va ser candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya al Senat per Eivissa i Formentera, i als comicis autonòmics de 1995 va encapçalar la candidatura al Consell de Mallorca i al Parlament de les Illes Balears. Ha estat president d’ERC a les Illes Balears i Pitiüses (1996-2002) i actualment és el secretari de Política Internacional d’Esquerra.
 
 
Sara Berbel Sánchez , directora general d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball
 
Nascuda a Sabadell, el 23 de febrer de 1963. És llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona (1986) i doctora en Psicologia, per la mateixa universitat, en l’àmbit de la Psicologia Social (1997).
 
Ha estat directora del Centre d’Ocupació i Emprenedoria de Barcelona Activa, vicepresidenta del Consell de Districte, consellera de Benestar Social del Districte de Nou Barris de Barcelona i Comissionada de l’Alcaldia de Barcelona per a les Polítiques d’Igualtat d’Oportunitats.
Entre gener de 2004 i gener de 2005 va passar a ser la Coordinadora de Polítiques per a la Igualtat d’Oportunitats de l’Ajuntament de Barcelona, i durant l’any 2006 va presidir l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya.
 
Des del desembre de 2006 ha estat la directora del Programa per a la Igualtat d’Oportunitats en el Treball del Departament de Treball de la Generalitat, tasca que ha compaginat amb la docència com a professora associada del Departament de Psicologia Social de la Universitat de Barcelona. En el marc de la seva activitat acadèmica ha escrit nombrosos articles i publicacions sobre temàtica de dones, a més de diversos llibres.
 
 
Carme López i Pol, directora de Planificació del Comissionat per a Universitats i Recerca
 
És Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona.
 
Fins ara era directora dels serveis jurídics de la Universitat de Barcelona. Abans havia ocupat diversos càrrecs com a subdirectora general d’Universitats i com a cap de servei de règim econòmico-administratiu del Comissionat per a Universitat i Recerca, entre d’altres.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined