educació

El Govern destina 18 milions d'euros per pal·liar els efectes de la pandèmia

query_builder   2 març 2021 14:00

event_note Nota de premsa

El Govern destina 18 milions d'euros per pal·liar els efectes de la pandèmia

  • El pressupost permetrà cobrir les despeses del 2020 de compra de material de protecció per als professionals dels centres, d’indemnitzacions per al tancament temporal de les empreses del menjador, i dels plans educatius d’entorn

 

El Govern ha aprovat destinar 18 milions d’euros al pressupost del Departament d’Educació per pal·liar els efectes ocasionats per la pandèmia de la Covid-19 en l’activitat dels centres docents, i per garantir la seguretat dels treballadors públics.

 

Amb motiu de l’actual situació provocada per l’emergència sanitària, durant el 2020 es van iniciar diverses actuacions des del Departament d’Educació per pal·liar-ne els efectes tant en els centres com en els treballadors. El pressupost que ara s’amplia permetrà afrontar les despeses ocasionades durant el 2020 en un seguit d’actuacions:

 

- Contracte de compra d’elements de protecció. A finals del 2020 es va iniciar la tramitació d’un contracte de subministrament d’equipament de protecció per un import de 10.596.151 euros. L’import permet garantir la continuïtat de l’activitat lectiva als centres educatius amb les mesures de protecció establertes per al professorat.

 

- Pagament d’indemnitzacions pel tancament que es va realitzar, durant el període març-juny de 2020, dels menjadors escolars dels centres que gestionen directament el servei. El crèdit, que té un import de 2.500.000 euros, permet fer els pagaments als centres que ja han presentat la documentació justificativa per tal que facin efectiu els pagaments als proveïdors. Aquestes empreses van tenir una aturada en la seva activitat durant els mesos de confinament i van continuar assumint despeses sense cap compensació.

 

- Resolució de recursos de la convocatòria d’ajuts a les activitats extraescolars, per valor de 200.000 euros.

 

- Tramitació de les addendes als convenis per als Plans Educatius d’Entorn en el marc del Programa de Millora de les Oportunitats Educatives (PMOE), per valor de 5.431.075 euros.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined