altres acords

Altres acords

query_builder   9 març 2021 13:45

event_note Nota de premsa

Altres acords

El Govern encarrega iniciar les negociacions amb l’Estat en relació amb la Llei de facilitació de l’activitat econòmica  

 

El Govern ha acordat encarregar a la persona que exerceix la presidència de la representació de la Generalitat de Catalunya a la Comissió Bilateral Generalitat-Estat l’inici de negociacions amb l’Estat en relació amb l’article 29 de la Llei 18/2020, de facilitació de l’activitat econòmica. El Consell Executiu pren aquesta decisió després que el Govern estatal manifestés unes discrepàncies competencials en aquest article i convidés el Govern de la Generalitat a obrir un procediment bilateral de negociació per la via de l’art. 33.2 de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional i evitar la impugnació a través d’un recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional (TC).

 

El termini per plantejar el possible recurs d’inconstitucionalitat davant el TC contra aquesta disposició acaba el dia 31 de març de 2021, però si abans d’aquest termini s’adopta en el marc de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat l’acord d’iniciar unes negociacions per resoldre les discrepàncies competencials, el termini per interposar el possible recurs quedarà prorrogat fins al 30 de setembre de 2021 i permetrà disposar d’uns mesos per negociar amb l’Estat una possible solució acordada.

 

 

El Govern aprova l’aportació econòmica als ajuts a l’emprenedoria i el lideratge femení en l’àmbit digital

 

El Govern ha aprovat l’import de 500.000 euros per atendre la convocatòria d’aquest 2021 d’ajuts per a empreses de base tecnològica liderades per dones, que promou el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria i el lideratge femení en l’àmbit digital.

El Govern destina 6,3 milions a les despeses del Contracte Programa 2021-2024 amb el CREAF

 

El Govern de la Generalitat ha aprovat destinar 6,3 milions d’euros, amb càrrec als pressupostos dels Departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Empresa i Coneixement per atendre les despeses derivades del Contracte programa 2021-2024 amb el Centre de Recerca i Aplicacions Forestals (CREAF).

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat destinarà fins el 2024 un total de 5.428.000 € a aquest Contracte programa, mentre que Empresa i Coneixement hi aportarà 880.000 euros. Aquest 2021 l’aportació realitzada entre tots dos Departaments serà d’1.577.000 euros, dels quals 1.337.000 corresponen al Departament de Territori i Sostenibilitat i 220.000 euros a Empresa i Coneixement.  

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined