feder

El Govern crea un programa de reforç amb l'objectiu d'implementar les mesures comunitàries del fons FEDER per dinamitzar l'economia

query_builder   16 març 2021 14:45

event_note Nota de premsa

El Govern crea un programa de reforç amb l'objectiu d'implementar les mesures comunitàries del fons FEDER per dinamitzar l'economia

  • El programa, que té una durada de tres anys, s’iniciarà a partir del 12 de juliol de 2021

 

  • La iniciativa pretén ajudar els ens locals afectats d’una manera singular per les conseqüències de la pandèmia

 

El Govern ha acordat crear el Programa temporal de reforç per implementar les noves mesures comunitàries en relació amb la gestió del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), com a factor essencial per a la dinamització econòmica i territorial coordinada dels ens locals davant els efectes de la Covid-19. Aquest programa, que té una durada de tres anys, s’iniciarà a partir del 12 de juliol de 2021.

 

La iniciativa pretén dotar de recursos necessaris per implementar les convocatòries i ajuts FEDER adreçats als ens locals que s’han vist afectats d’una manera singular per les conseqüències de la pandèmia. El programa elaborarà unes bases reguladores d’aquestes convocatòries per seleccionar els projectes gestionats per la Direcció General d’Administració Local i implementats pels ens locals, avaluarà els projectes que presentats i farà un seguiment de les iniciatives que posin.

 

El finançament del programa anirà a càrrec del Fons de Reserva Laboral, en un 50%,  i la meitat restant, a càrrec del FEDER.

 

Aquest programa s’elabora en el marc de la normativa aprovada per la Comissió Europea que modifica la gestió dels fons europeus per permetre una flexibilització i reassignació de recursos per pal·liar els efectes de la crisi sanitària existent a tots els Estats membres afectats d'una manera singular per les conseqüències ocasionades pel brot de Covid-19.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined