Territori

El Govern aprova la subscripció del Contracte programa amb el CREAF per al període 2021-2024

query_builder   16 març 2021 14:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la subscripció del Contracte programa amb el CREAF per al període 2021-2024

  • El CREAF és un centre de recerca CERCA dedicat a l'ecologia terrestre, l'anàlisi territorial que genera coneixements i metodologies per a la conservació, la gestió i l’adaptació del medi natural al canvi global

 

El Govern ha aprovat la subscripció del contracte programa entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament d’Empresa i Coneixement, i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), per al període 2021-2024 i n’autoritza la seva signatura.

 

El CREAF és un centre de recerca CERCA, i està dedicat a l'ecologia terrestre, l'anàlisi territorial que genera coneixements i metodologies per a la conservació, la gestió i l’adaptació del medi natural al canvi global. El seu objectiu és actuar com a pont entre el mon acadèmic, les administracions i la societat, creant opinió i intercanviant coneixement en els seus àmbits d’actuació a escales local, regional i global. El CREAF està integrat actualment per l’Administració de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

 

La signatura d’aquest Contracte programa permetrà optimitzar la gestió dels recursos disponibles i plantejar nous objectius i reptes a mig i llarg termini, amb visió de futur. Així mateix, estableix un marc de relacions entre els dos departaments amb la finalitat de dotar el CREAF dels mitjans estructurals necessaris per seguir acomplint els seus objectius d’R+D+i, amb especial èmfasi en temes relacionats amb l’àmbit de l’ecologia terrestre, l’anàlisi territorial, el canvi global o l’Agenda 2030.

 

El contracte programa es configura com un instrument de base per preservar i incrementar el lideratge internacional del CREAF. Es marca com a principals objectius consolidar-lo com un centre de referència de l’Administració de la Generalitat en les polítiques d’adaptació i mitigació dels efectes del canvi global, de conservació de la biodiversitat i de gestió sostenible dels sistemes agroforestals, i que col·labori en l’acompliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que han de permetre implementar l’Agenda 2030 a Catalunya.

 

El Govern de la Generalitat destinarà al compliment d’aquest contracte programa 6,3 milions d’euros, amb càrrec als pressupostos dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Empresa i Coneixement. Territori i Sostenibilitat destinarà fins el 2024 un total de 5.428.000 euros, mentre que Empresa i Coneixement hi aportarà 880.000. Aquest 2021, l’aportació realitzada entre tots dos departaments serà d’1.577.000 euros, dels quals 1.337.000 corresponen a Territori i Sostenibilitat i 220.000 a Empresa i Coneixement. 

 

Per al seguiment i avaluació de les activitats que desenvoluparà el CREAF en el marc del Contracte programa, s'establirà una Comissió de Seguiment, integrada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, Empresa i Coneixement, així com la Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (Fundació I-CERCA) i el mateix CREAF.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined