.

Els experts conviden els mitjans de comunicació a recollir el punt de vista religiós sobre l'actualitat

query_builder   19 març 2021 14:47

event_note Nota de premsa

Els experts conviden els mitjans de comunicació a recollir el punt de vista religiós sobre l'actualitat

Segons un informe del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, la perspectiva confessional contribuiria a una societat més “plural, democràtica i cohesionada” 

El teòleg Francesc Torralba presentarà les conclusions del treball dilluns a les 12 del migdia  

.

L’informe Diversitat religiosa i mitjans de comunicació: una voluntat de diàleg, elaborat pel Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, ressalta que la presència de la perspectiva religiosa sobre "la vida social, la política, l'economia, l'ètica o l'educació" en les informacions d'actualitat, "al marge de la litúrgia o la transmissió de la fe", contribueix a "edificar una societat plural, democràtica i cohesionada".  

Segons aquest treball, la "diversitat cultural” s’ha d’entendre com un “factor d'enriquiment”, i per això és necessari que els mitjans "ofereixin la cosmovisió peculiar" de cada religió i "confrontin els punts de vista amb el conjunt de la societat". 

L’informe convida els mitjans de comunicació a prestar atenció "al dia a dia de les comunitats religioses”, ja que “els valors religiosos formen part del patrimoni del conjunt de les societats”. La presentació del treball tindrà lloc el dilluns 22 de març a les 12 h (per Zoom) i anirà càrrec del filòsof i president del Consell, Francesc Torralba.

Consell d’experts  

El document Diversitat religiosa i mitjans de comunicació: una voluntat de diàleg, que ha tingut com a principal relator el doctor Francesc Xavier Marín i Torné, és el cinquè dels informes elaborats pel Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa.  

El Consell es va crear l’any 2011 per assessorar el Govern de la Generalitat en el món religiós i està integrat per quinze experts d’aquest àmbit. L’any 2020 se’n va renovar i ampliar la composició. 

 

ACTE: 

 

Presentació de l’informe Diversitat religiosa i mitjans de comunicació 

 
DIA:  

 

Dilluns 22 de març 

 
HORA:  

 

LLOC: 

 

 

12 h 

 
https://zoom.us/j/95788930590?pwd=WFZCZ3BTWV 
ZiRTZBUXlYTnRBZmoxdz09