Altres acords

Altres acords

query_builder   23 març 2021 13:46

event_note Nota de premsa

Altres acords

El Govern encarrega iniciar les negociacions amb l’Estat en relació amb les lleis de desaparició forçada de menors i de les àrees de promoció econòmica urbana

El Govern ha acordat encarregar a la persona que exerceix la presidència de la representació de la Generalitat de Catalunya a la Comissió Bilateral Generalitat-Estat l’inici de negociacions en relació amb la Llei de la desaparició forçada de menors a Catalunya i de la Llei de les àrees de promoció econòmica urbana.

El Consell Executiu pren aquesta decisió després que el Govern estatal manifestés unes discrepàncies competencials en diversos articles de les dues normes i  convidés el Govern de la Generalitat a obrir un procediment bilateral de negociació per la via de l’art. 33.2 de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional i evitar la impugnació a través d’un recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional (TC). Concretament, la negociació es planteja sobre punts dels articles 2, 3, 4, 7 i 11  de la Llei de la desaparició forçada de menors a Catalunya i d’alguns apartats dels articles 2, 8 i 25 de la Llei de les àrees de promoció econòmica urbana.

El termini per plantejar el possible recurs d’inconstitucionalitat davant el TC contra aquesta disposició acaba el dia 24 de març de 2021, però si abans d’aquest termini s’adopta en el marc de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat l’acord d’iniciar unes negociacions per resoldre les discrepàncies competencials, el termini per interposar el possible recurs quedarà prorrogat fins al 24 de setembre de 2021 i permetrà disposar d’uns mesos per negociar amb l’Estat una possible solució acordada.

El Govern destina 80.000 euros a les subvencions Eurodistricte adreçades a projectes de cooperació a l’espai català transfronterer

El Govern ha acordat destinar 80.000 euros per atendre la convocatòria 2021 de subvencions Eurodistricte adreçades a desenvolupar projectes de cooperació a l’espai català transfronterer. Concretament, per a aquest any es reservaran 64.000 euros i per al 2022, 16.000 euros.

El Govern destina 3,4 milions per contractar 1.500 nous equips per a les noves promocions de bombers

El Govern ha autoritzat el Departament d'Interior fer una despesa de 3.484.800 per contractar en règim d'arrendament l'adquisició de 1.500 nous equips (jaquetes i sobrepantalons) per a intervencions en indústries, destinats a equipar les noves promocions de bombers funcionaris i voluntaris previstes en el Pla 2020/2025. Igualment, ha autoritzat al mateix Departament la despesa que correspon al present exercici del contracte d'arrendament integral de 4.667 equips d'intervenció en indústries que s'havia fet al 2016 per un valor total de 8.548.514.

El Govern reserva 1,2 milions per contractar el desenvolupament d’un sistema de gestió d’expedients normatius

El Govern ha aprovat destinar 1.243.104 euros a la contractació, a través del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), dels serveis de construcció i desenvolupament del sistema de Gestió d’Expedients Normatius i Acords del Govern (GENIA).

El Govern renova la participació del Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona a l’Institut de Salut Global Barcelona

El Govern ha autoritzat renovar la participació del Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona (CMPSB) al Patronat de la Fundació Privada Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal). D’una banda, el CMPSB és una entitat participada per l’Administració de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona que té entre les seves funcions la recerca en l’àmbit de la sanitat i de les ciències de la salut. D’altra banda, l’ISGlobal és una entitat participada per la Generalitat de Catalunya que identifica, potencia, desenvolupa, fomenta i realitza activitats d’investigació biomèdica que contribueixin a avançar en solucions als grans reptes de la salut global i salut pública.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined