altres acords

Altres acords

query_builder   30 març 2021 09:41

event_note Nota de premsa

Altres acords

El Govern encarrega iniciar les negociacions amb l’Estat en relació al Decret llei per reduir la bretxa de gènere

 

El Govern ha acordat encarregar a la persona que exerceix la presidència de la representació de la Generalitat de Catalunya a la Comissió Bilateral Generalitat-Estat l’inici de negociacions en relació amb el Reial decret llei pel qual s’adopten mesures per a la reducció de la bretxa de gènere i altres matèries en els àmbits de la Seguretat Social i econòmic.

 

El Consell Executiu pren aquesta decisió després que el Govern de la Generalitat hagi manifestat discrepàncies competencials en diversos articles i  convidés el Govern de l’Estat a obrir un procediment bilateral de negociació per la via de l’art. 33.2 de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional i evitar la impugnació a través d’un recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional (TC). Concretament, la negociació es planteja sobre els apartats 8, 9, 10 i 14 de l’article 3 i disposició final primera i segona d’aquest Reial decret llei.

 

El termini per plantejar el possible recurs d’inconstitucionalitat davant el TC contra aquesta disposició acaba el dia 3 de maig de 2021, però si abans d’aquest termini s’adopta en el marc de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat l’acord d’iniciar unes negociacions per resoldre les discrepàncies competencials, el termini per interposar el possible recurs quedarà prorrogat fins al 3 de novembre de 2021 i permetrà disposar d’uns mesos per negociar amb l’Estat una possible solució acordada.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined